GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ağustos 2022 Perşembe 12:04

Ak Partili Sürekli'den Bornova mesaisi...

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gönül Kapısı Programı kapsamında, Bornova ilçesinde yoğun bir program gerçekleştirdi. Bornovalı şehidin baba ocağında taziye ziyaretinin yanı sıra esnafla buluşup “Gönül Ziyaretleri” yapan Başkan Sürekli, AK Parti olarak, her zaman sahada olduklarını, toplumun her kesiminin talep ve önerilerini samimiyetle dinleyip çözüm üretmek için yoğun bir gayret içinde olduklarını söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Gönül Kapısı Programı kapsamındaki ilk ziyareti, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Astsubay Çavuş Batuhan Şimşek’in Bornova’daki baba ocağına oldu. Şehit Şimşek’in babası Hakan Şimşek’e baş sağlığı dileklerini ileten Başkan Sürekli, daha sonra Bornova ilçesindeki bir grup esnafın konuğu oldu. Bornovalı esnafların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Sürekli, AK Parti hükümetlerinin esnafın omuzlarındaki yükü hafifletmek için önemli destek paketleri açıkladığını hatırlattı.

"Güçlü Türkiye’yi birlikte inşa ettik"

Türkiye’nin bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduğunu söyleyen Başkan Sürekli, “Bugün Türkiye dünyada söz sahibiyse, tahıl krizi gibi bir krizin çözülmesinde baş aktör olabiliyorsa, savunma sanayinde önemli noktalara geliyorsa, elbette bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Aziz Milletimizin gayretleriyle gerçekleşti. Bizler de üzerimize düşen görevin bilincinde olarak, toplumumuzun her kesimini samimiyetle dinliyor, yaz kış, gece gündüz demeden özveriyle çalışıyoruz. Güçlü Türkiye milletimizle birlikte inşa ettik. Ülkemizin dört bir yanında AK Teşkilatlar, her ilçede, her mahallede, her sokakta vatandaşımızın yanında olmayı sürdürüyor. Yaptığımız ziyaretler sonucu elde ettiğimiz çıktıları ilgili kurumlarımızla paylaşıyoruz. Pandemi dönemi, sonrasında dünyada yaşanan olumsuzluk elbette ülkemizi de etkiledi bu etkinin en alt düzeyde kalması için önemli destek paketleri açıkladık. Esnafımız her buluşmamızda, bu desteklerden dolayı teşekkürlerini iletiyor. Bu teveccüh tüm yorgunluğumuzu alıyor” dedi.

Ev ziyaretlerinde de bulunan Başkan Sürekli, sosyal yardım alanında kullanılan kaynak miktarının 2002’de 1,3 milyar lira olduğunu hatırlatıp bu rakamın 2022’de 100 milyar liraya çıkartıldığını öne sürdü. Türkiye genelindeki devlet hastanelerinin yatak kapasitesinin 136 bine ulaştığını ifade eden Başkan Sürekli, “Sağlık alanında yaptığımız yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor. 14 bini yoğun bakım yatağı, 85 bini nitelikli hasta yatağı olmak üzere toplam 136 bin yatak kapasitesine sahip 900 hastane ile en kaliteli sağlık hizmetinin verilmesi için tüm sağlık çalışanlarımız canla başla görev yapıyor” diye konuştu. Bornova merkezdeki çarşı esnafını da ziyaret eden Başkan Sürekli, gösterdikleri konukseverlik, ilgi ve desteklerinden dolayı esnafa teşekkür etti.