GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Ağustos 2019 Perşembe 13:00

Aile yardımı emeklilikte de devam etsin!

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "memurların aile yardımının emekliliklerinde de devam etmesine yönelik kanun teklifi" TBMM gündemine geldi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konfederasyonun hazırladığı kanun teklifini TBMM başkanlığına verdi.
Kanun teklifi önerisinde, memurların çalışırken eşleri için aldıkları aile yardımı ödeneğinin emekliliklerinde de devam ettirilmesi öngörülüyor. CHP’li Budak tarafından memura aile yardımının devam etmesi için Meclis’e sunulan Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin genel gerekçesi şöyle: 
“Ekonomik koşulların giderek zorlaştığı günümüzde, dar ve sabit gelirli kesimler hayatlarını idame ettirmekte güçlük çekmektedir. Bu kesimlerin başında ise emeklilerimiz gelmektedir. Enflasyona en duyarlı kesim olan ve enflasyondan en çok etkilenen emeklilerimiz, giderek artan zorunlu giderlerini bile karşılamakta zorlanmaktadır. Kanun teklifi ile memurları, emeklilik dönemlerinde hayat koşullarının bir nebze de olsa iyileştirilmesi amaçlanmıştır.”