GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güvenlik
5 Ağustos 2022 Cuma 14:28

Acılı annenin yürek yakan feryadı: 'Devlet kızımı korumadı'

İzmir'in Konak ilçesinde boşanmak istediği eşi tarafından tabanca ile vurulan ve beyin ölümü gerçekleşen Ezgi Özarslan'ın annesi hastane önünde feryat etti. Saldırı anında polise ulaşamamaktan şikayet eden acılı anne, "Benim çocuğumu devlet korumadı. Anaların canları yanıyor. Ocakları sönüyor. Bir kalleşin kurşunu. Sen nasıl devletsin, nasıl yakalayamıyorsun?" diye konuştu. Bugün öğleden sonra da Ezgi Özarslan'ın hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

SONKALEİZMİR-Olay, 28 Temmuz Perşembe günü İzmir'in Konak ilçesine bağlı Mersinli Mahallesi Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kendisinden boşanmak isteyen eşi Ezgi Özarslan'ın iş yerine giden Deniz Özarslan, çıkan tartışma sonucu tabancasını ateşledi. Yaralı olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz kadının beyin ölümü 31 Temmuz Pazar günü gerçekleşti.



Ezgi Özarslan için bekleyiş sürerken bugün Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Gözyaşlarıyla feryat eden acılı anne "Benim çocuğumu devlet korumadı" diye tepki gösterdi.



Acılı anne sosyal medyaya yansıyan görüntülerde şunları söyledi:

"Kapıma geldiler. Uzaklaştırması var dedim. Eşgalini, adresini verdim. 'Oğlum evladım benim kapımda işin de?' dedim. Geliyor, bağırıyor, küfrediyor, darbediyor. Çıkarsam beni de kızımı da öldürür. 'Sen neden benim kapıma geliyorsun' dedim. Görevli ne diyor biliyor musunuz? 'Benim görevim bu. Buraya gelebilirim. O senin kapından içeri girerse o zaman müdühale edebilirim' diyor. Sen onu burada tut ki ben gelip yakalayayım. Sen beni 112'ye bağlıyorsun. 112 'Hastamısın?' diyor. 'Polis istiyorum' diyorum. Polise bağlanıncaya kadar bana müzik dinlettiriyor. Bu kurşun 24 szaniyede beynine girdi kızımın. adam 24 saniyede kaçtı. Sen bana neyin müziğini dinlettiriyorsun. Bunu tutuklayın. Savcılıkta suç duyurum var. Karakolda suç duyurum var. Çankaya'daki aile içi şiddette suç duyurum var. Uzaklaştırma var. Kapıma geliyor. Arıyorum. İkisini dikiyorlar. Ekip geliyor, gidiyor. Bu adam geziyor bir alt sokağımda. Herkes kendi havasında. Bir sandalye, iktidar peşinde. Kadınlar tek tek gidiyor. Anaların canları yanıyor. Ocakları sönüyor. Bir kalleşin kurşunu. Sen nasıl devletsin, nasıl yakalayamıyorsun? Sen bu kadar mı basiretsiz bir emniyetsin."

Acılı annenin feryatları sonrası bugün öğleden sonra da kötü haber geldi. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra Ezgi Özarslan'ın hayatını kaybettiği ve organlarının da bağışlandığı öğrenildi.

Olay sonrası kayıplara karışan Zanlı Deniz Özarslan'ı arama çalışmaları sürüyor.

  Haberin Videosu