GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ocak 2023 Çarşamba 00:09

AK Partili Sürekli'den Fatih Altaylı'ya tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Haber Türk'te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. İzleyicilerden gelen ısrarlı sorular üzerine, bugün İzmir İktisat Kongresiyle ilgili konuşacaklarını anlatan Altaylı, "Benim kafamı ütülemeyin. Ya da başka kanala geçin" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise sosyal medya hesabından, "İzmirli kardeşlerimize böyle bir uslup kullanmak, hakaret etmek kimsenin haddine değildir" çıkışını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Haber Türk televizyonunda Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Program sırasında, izleyicilerden gelen ısrarlı sorular üzerine Altaylı, “Değerli izleyiciler, İzmir’in meselelerini yazıyorsunuz. Biz burada başka bir şey konuşuyoruz. Eğer bu konuşulan şeyden memnun değilseniz izlemeyebilirsiniz. Şunu yaptı bunu yaptı konularını konuşacağız, bunun kararını seçimlerde oy kullanarak veriyorsunuz. Onu bırakın; biz iktisat kongresi konuşuyoruz. Toplumsal barıştan bahsediyoruz. Bu kavramlar bugün sizin için yabancı kavramlar olabilir ama bu kavramları unutursanız memleket elden gider. O yüzden bunun ortak geleceğinin ne kadar önemli olduğunu kafanızın bir kenarına yazın, yazmıyorsanız da başka kanala geçin. Benim kafamı ütülemeyin” dedi.

'KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR'

Soyer'in de şaşırarak izlediği o anlar İzmir'de gündem yarattı. Altaylı’nın tavrına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmirliler bu toprakları her şartta canı pahasına savunmuş ve hürriyetine sahip çıkmıştır. Belediye ile ilgili yaşadığı sorunları dile getiren İzmirli kardeşlerimize böyle bir uslup kullanmak, hakaret etmek kimsenin haddine değildir. Bir şehrin belediye başkanı da hemşehrilerine hakaret edilirken suspus oturamaz! İzmir demokrasinin şehriyse elbette soracak, sorgulayacaktır. Elbette derdini, tasasını dile getirecektir. İzmirliler'in bu hürriyet anlayışı tarih boyu değişmemiştir, değişmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Sürekli'nin ifadelerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da paylaştı.