GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Temmuz 2019 Salı 14:07

AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'deki o atamaya tepki... İzmir'de gazeteci mi yoktu!

Çevreci aktivist ve serbest gazeteci Özgür Gürbüz'ün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin  İletişim Koordinatörlüğü görevine atanması AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın tepkisini çekti. Kaya, "İzmir'de yetişmiş, kendilerini sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye ispat etmiş bu kadar nitelikli gazeteci ve basın danışmanı varken, İstanbul'dan bir ismin bu göreve getirilmesini bir İzmirli olarak kabullenemiyorum" dedi.

SONKALE- AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve şirketlerine İzmir dışından yapılan atamaları eleştirdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kaya, “İzmir, Türk basınının kalbidir. Türkiye'de başarılarıyla yer edinen birçok gazeteciye okul olmuş bir kenttir. İzmir'in yetiştirdiği gazeteciler geçmişten bugüne ülke medyasına yön vermiştir. Üzülerek öğrendim ki, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın danışmanını İstanbul'dan transfer etmiş. İzmir'de yetişmiş, kendilerini sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye ispat etmiş bu kadar nitelikli gazeteci ve basın danışmanı varken, İstanbul'dan bir ismin bu göreve getirilmesini bir İzmirli olarak kabullenemiyorum" dedi.

Göreve yeni seçilen siyasetçilerin ilk 100 günlük icraatlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Kaya, "İlk 100 günde yapılan işler, siyasetçinin gelecek vizyonu hakkında kamuoyuna önemli ipuçları verir. Bu dünyada da Türkiye'de de böyledir. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilk 100 günlük icraatından akılda kalanlar, belediye şirket yönetimlerine Ankara'dan transfer, basın danışmanlığına İstanbul'dan transfer... Geride kalan 100 gün göstermiştir ki, 5 yılın sonunda içinde İzmirli olmayan, sadece tabelasında İzmir yazan bir Büyükşehir Belediye yönetimi ile karşı karşıya kalacağız. Çok net söylüyorum, İzmir'e ve İzmir'in insanına güvenmeyen bu anlayışın başarılı olması mümkün değildir” diye konuştu.

SONKALE DUYURMUŞTU

Bir dönem Greenpeace Akdeniz'in enerji kampanyasını yürüten, serbest gazeteci ve enerji analisti Özgür Gürbüz, geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İletişim Genel Koordinatörü olarak atanmıştı. Haberi İzmir kamuoyuna SONKALE duyurmuştu. İstanbul'dan gelip İzmir'e yerleşen ve hemen göreve başlayan Gürbüz, BirGün Gazetesi'nde iklim, çevre ve enerji üzerine yazılar yazıyor. Aynı zamanda sıkı bir çevre aktivisti olan Gürbüz, nükleer karşıtı duruşu ile tanınıyor.