GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Nisan 2020 Pazartesi 14:33

AK Partili Kaya: İzmir Barosu da yaptı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik ifadeleri nedeniyle Ankara Barosu'na soruşturma açılmasının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. AK Partili Kaya, "Terörist sevicilerle yan yana durmakta hiçbir beis görmeyen, eli kanlı çocuk katillerinin siyasal uzantılarını bağrına basan İzmir Barosu da Diyanet'e 'nefret söylemi' suçlamasında bulunmuş. Asıl nefret söylemi teröre arka çıkmak, asıl nefret suçu terörü cesaretlendirmektir" dedi.

SONKALEİZMİR- Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Barosu'nu hedef aldı. İzmir Barosu'nun da Ankara Barosu gibi Diyanet'e yönelik suçlamalarda bulunduğunu ileri süren Kaya, şunları söyledi: "İslam'ın evrensel değerlerini ifade ettiğinden dolayı, Diyanet İşleri Başkanımız Sn. Ali Erbaş hakkında Ankara ve İzmir Baroları tarafından yapılan hadsiz açıklamalar, bu güruhun ifade özgürlüğünü kendinden başkasına tanımayan otoriter eğilimini bize bir kez daha göstermiştir. Ankara Barosu'nun yazılı açıklamasına baktığımızda, (çağlar öncesinden gelen ses) ifadesiyle açıkça kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e hakaret edildiğini görüyoruz. Burada mesele Diyanet değil, İslam'dır. Bir kurumdan ziyade İslam dinine düşmanlık yapılmıştır. Bu kabul edilemez!"

İzmir Barosu'nu terörist sevicilerle yan yana durmakla itham eden AK Partili Kaya, "Terörist sevicilerle yan yana durmakta hiçbir beis görmeyen, eli kanlı çocuk katillerinin siyasal uzantılarını bağrına basan İzmir Barosu da Diyanet'e (nefret söylemi) suçlamasında bulunmuş. Asıl nefret söylemi teröre arka çıkmak, asıl nefret suçu terörü cesaretlendirmektir. Mübarek Ramazan ayını ifa ettiğimiz şu günlerde ifade etmek isterim ki, çağlar öncesinden gelen o kutlu ses ebediyen semada yankılanmaya ve kalplerde karşılık bulmaya devam edecektir. Zira o sesi koruyacak olan, sahibidir" ifadelerini kullandı.