GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2023 Perşembe 17:20

AK Partili İnan'dan 'Toplu ulaşımda 26 yaş sınırı' tepkisi: 'Öğrenciler arasında ayrım yapılıyor'

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir'de 26 yaş üzeri öğrencilerin toplu ulaşım biniş ücretlerine zam getirecek öneriyle ilgili "İzmir'de CHP tarafından öğrenci kartı kullanımına 26 yaş sınırı getiriliyor. Bu uygulama gençler arasında ayrım yapmaktır... Büyükşehir Belediyesi'ne bu karardan bir an evvel dönmesini tavsiye ediyorum" dedi.

SONKALEİZMİR-AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Meclisi'nde gündeme alınan ve ilgili komisyonlara gönderilen "Öğrenci biniş ücretlerinde 26 yaş sınırı" önerisine tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İnan, 26 yaş üzeri öğrencilerin ilk biniş ücretlerini 3 liradan 7 lira 56 kuruşa çıkaracak önerinin geri çekilmesi için çağrı yaptı. İnan şunları kaydetti: 

"İzmir'de CHP tarafından öğrenci kartı kullanımına 26 yaş sınırı getiriliyor. Bu uygulama gençler arasında ayrım yapmaktır. Öğrenci kartına üst üste yapılan zamlardan sonra bu karar, İzmir'de genç olmayı her geçen gün zorlaştırıyor. Hem en pahalı ücret tarifesi, hem bitmeyen trafik çilesi... Büyükşehir Belediyesine bu karardan bir an evvel dönmesini tavsiye ediyorum."