GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Temmuz 2023 Perşembe 10:01

AK Partili İnan'dan Örnekköy eleştirisi: ''SORUN VAR SOYER''

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili eleştirilerde bulundu. "Sorun var Soyer" başlığını kullanan İnan, "Kentsel dönüşümde, Türkiye'de görülmemiş usulsüzlüğe imza attınız!" dedi.

SONKALEİZMİR-Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentsel dönüşümle ilgili "Projede Sorun Yok" sözlerine tepki gösterdi.

 "Sorun Var Soyer" başlığını kullanan İnan şunları kaydetti:

"Sorun 1! Kooperatiflere kamu kaynağını kullandırdınız. Kentsel dönüşümde, Türkiye'de görülmemiş usulsüzlüğe imza attınız! Bu tarihi rezilliği hangi akla mantığa hizmet ederek yaptınız? İZBETON ile ilişki ve işbirliği içerisinde olan milletvekilleriniz mi sizi bu bataklığa sürükledi? Yaşadığınız sorunun kaynağı milletvekillerinizin bu ilişkileri olabilir mi?"
"Sorun 2! Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığınızı kapatarak örtülü istifa mektubunuzu verdiniz. Kentsel dönüşüm ihtiyacının bu kadar yüksek olduğu yerde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kapatmak sizin örtülü istifanız olarak kayıtlara geçecektir.
"Sorun 3! Kentsel dönüşüm projenizde demir çaldığınızı belgeleyen mühendislerinizi cezalandırdınız. Bu zihniyetiniz, sizin İzmir'de kentsel dönüşüm gerçekleştirecebilecek kapasiteniz olmadığının yeniden ispatıdır!"