GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Eylül 2020 Perşembe 12:02

AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'in o kararına tepki.. HALK DA İSTEMİYOR!

İzmir Büyükşehir Belediye meclisi kararıyla Karşıyaka Atakent'teki 9 dönümlük arazinin imar planlarının spor alanından, özel eğitim alanına çevrilmesine AK Parti cephesinden tepkiler sürüyor. Atakent Sitesi sakinlerinin açıklamasını paylaşan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Bu değişikliğe bölge halkı da şiddetle karşı çıkıyor. Bu imar rantına itiraz edip, yargıya taşıyacağız. Bu işin arkasında olanları ve yapılan pazarlıkları tek tek ortaya dökeceğiz" dedi

SONKALEİZMİR-AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, izmir Büyükşehir Belediye meclisinde imar planı spordan özel eğitim alanına çevrilen Karşıyaka Atakent'teki arazirnin durumunu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili Atakent Basın Sitesi sakinlerinin yazılı açıklamasını palyaşan Dağ, bölge halkının da imar değişikliğine şiddetle karşı çıktığına vurgu yaptı. 
Hamza Dağ şu ifadeleri kullandı :"İmar planlarında “spor alanı” iken 100 milyonu aşan rantı ile “özel eğitim” alanına çevrilen İzmir’in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki arsada yapılan operasyonu takip ediyoruz. Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimizin “ret” oyu kullandığı plan değişikliğine bölge halkı da şiddetle karşı çıkıyor. Herkes bilsin, dillerinden “kamu yararı” ve “sosyal demokrasi” kavramlarını düşürmeyenler, her fırsatta ranta başvuruyor ve kendi çıkarlarından taviz vermiyor.Biz, vatandaşlarımızın yanındayız. Bu imar rantına itiraz edip, konuyu yargıya taşıyacağız. Bu işin arkasında olanları ve yapılan pazarlıkları tek tek ortaya dökeceğiz." 

Atakent Basın Sitesi sakinlerinin açıklaması şöyle: