GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mayıs 2023 Pazartesi 22:06

AK Partili Dağ: CHP'nin mitingi bizden yüzde 20-30 daha kalabalıktı ama...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun halka seslendiği İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingleri kıyasladı. CHP'nin mitinginin kendilerinden yüzde 20- 30 oranında daha kalabalık olduğunu aktaran Dağ, "Ama CHP’nin Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı iken yaptığı mitinge göre yarı yarıya bir fark vardı. 2018’deki İnce’nin aday olduğu miting iki, iki buçuk katı daha kalabalıktı" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CNN Türk’te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın hafta sonu İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yaptıkları mitingleri değerlendiren Dağ, çarpıcı bir analiz yaptı. 2007’deki İzmir’deki AK Parti’nin mitinginin en coşkulu kalabalık miting olduğunu ifade eden AK Partili Dağ “AK Parti'nin hemen hemen tüm İzmir mitinglerini gençlik kollarında olduğum süreden itibaren takip ederim. 2007’de İzmir mitinginde kapıda bayrak dağıtıyordum. Gençlik kollarında idim. 2011 ve 2014 Gündoğdu’da miting yaptık. 2015’te ise Buca ve Bergama’da miting yaptık. 2007’de Cumhuriyet mitingleri oldu. Onun yanında bizim mitingimiz oldu. 2007’de en kalabalık coşkulu mitingimizi Gündoğdu Meydanı’nda yaptık. Bu miting 2011 ve 2014’te gerçekleşen mitinglerin ayarında idi. Gerçekten ben o havayı gördüm. İzmirlilerin akın akın Gündoğdu’ya geleceğini ve Cumhurbaşkanını sahipleneceğini biliyordum. Baktığınızda biz İzmir’den 1 milyon oy alıyoruz” dedi.

İNCE'NİN MİTİNGİ İKİ BUÇUK KAT DAHA KALABALIKTI

Haftasonu yapılan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun halka hitap ettiği İzmir mitinglerini de kıyaslayan Hamza Dağ şunları söyledi:

“CHP’nin İzmir Mitingi İzmir şartlarında olağandı. Bizden de biraz daha kalabalıktı. Bizden yüzde 20, yüzde 30 daha kalabalıktı ama CHP’nin Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı iken yaptığı mitinge göre yarı yarıya bir fark vardı. 2018’deki İnce’nin aday olduğu miting iki, iki buçuk katı daha kalabalıktı. 7’li Masa’nın ne anlama geldiğini İzmir mitingi gösterdi. Soyer’in konuşması hariç 7 kişi 120 dakika konuştu. En uzun konuşmayı Sayın Davutoğlu yaptı. Konuşmalar devam ederken insanlar sıkıldı ve bırakmaya başladı. Bir başkanın ak dediğine diğerine diğeri kara dedi. CHP'nin İzmir mitingi heyecan uyandırmayan bir mitingdi. Her Genel Başkan konuşurken konuştukları bir birini tutmuyordu.”