GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2024 Perşembe 16:33

AK Parti'nin İstanbul adayının açıklanacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul adayının 7 Ocak Pazar günü duyurulacağını belirtti. Ankara adayının da Başkent'te açıklanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim için İstanbul adayı dahil olmak üzere adaylarının yarısına yakınını pazar günü açıklayacağını söyledi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada "Pazar günü belediye başkanı adaylarımızın hemen hemen yarıya yakınını açıklayacağız" dedi.

Erdoğan, "Pazar günü İstanbul adayınızı duyacak mıyız?" sorusuna da "Duyacaksınız" yanıtını verdi. Erdoğan, partisinin seçim beyannamesini 15 Ocak'ta Ankara'da açıklayacağını, Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayını da Ankara'da duyuracaklarını kaydetti.

AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere konuşan Erdoğan "İstanbul adayını pazar günü açıklayacak mısınız?" sorusuna "İstanbul adayını pazar günü duyacaksınız. Ankara adayını da Ankara'da açıklayacağız" yanıtını verdi.

"YAPACAĞIMIZ AÇIKLAMALAR SÜRPRİZ"

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

- Bizim yapacağımız açıklamalar A’dan Z’ye hepsi sürprizdir, hem de kazanma azmimizin göstergesi olacaktır. İstanbul adayını pazar günü duyacaksınız. Seçim beyannamesini burada açıklayacağız. Ankara adayını da Ankara'da açıklayacağız. Pazar günü adayların hemen hemen yarıya yakınını açıklarız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yarın kendi adaylık duyurusu için basın toplantısı düzenleyecek.