GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ekim 2023 Cumartesi 13:23

AK Parti'de kongre heyecanı... İzmir'den hangi isimler yer aldı?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'sı belli oldu. Erdoğan'ın A takımında İzmir'den Hamza Dağ, Dilek Yıldız Büyükdağ yer alırken, İzmirli Cemal Bekle de Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu'nda görev alacak.

AK Parti'de büyük kongre heyecanı başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre salonuna giriş yapmasıyla birlikte heyecan artarken, Erdoğan'ın merakla beklenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyeleri belli oldu. 


Listede İzmir'den birçok isim yer aldı. MKYK'da İzmir'den Hamza Dağ, Eyyüp Kadir İnan ve Dilek Yıldız Büyükdağ yer aldı. Dağ, Genel Başkan Yardımcısı, Eyyüp Kadir İnan Gençlik Kolları Genel Başkanı (doğal üye) ve İzmir Milletvekili, Dilek Yıldız Büyükdağ ise Kadın Kolları İzmir İl Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Öte yandan TBMM 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu'nda yer aldı.  


AK Parti'nin 2019 yerel seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekçi de MKYK listesinde yer aldı. 


Son genel seçimde İzmir'den milletvekili adayı olan Emre Cemil Ayvalı ise MKYK'nın yedek listesinde yer aldı.