Gerek savunma sanayi müsteşarlığı gerekse Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde yürüttüğü Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı sürecinde imza attığı projelerle hatırlanan Faruk Özlü’nün İzmir’le bağını koparmadığı da biliniyor. 1993 yılından bu yana Dikili’deki yazlığına ailesiyle sıkça gelen ve daha sonra Güzelbahçe’de de bir ev edindiği öğrenilen Özlü’nün bilim, bürokrasi ve siyaset kariyerinin güçlü olmasının yanı sıra Düzce'de hayata geçirdiğ kentsel dönüşüm, modern çöp tesisi ve ulaşım projeleri nedeniyle adaylıkta şansını artırdığı ifade ediliyor.
ÖRNEK PROJELER
YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan ve İTÜ’deki doktorasının ardından İspanya’da ‘proje mühendisliği’, Harward Üniversitesi’nde de ‘üst düzey yöneticilik’ eğitimi alan Dr. Faruk Özlü; bakanlığı döneminde, “Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü ve İleri Sanayi Ülkesi Türkiye” ana teması ile başlattığı projeler ile gündem olmuştu. Bu projeler, 2018 seçimlerinde AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alarak kampanyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından etkin bir şekilde kullanılmıştı. Bu kapsamda; İzmir Teknoloji Üssü’nün de mimarı olan Özlü; savunma sanayi müsteşarlığı döneminde de ilk milli tank Altay; ilk insansız hava aracı Anka ve ilk milli gemi Milgem projelerini yürütmüştü. Ayrıca; havadan erken ihbar ve kontrol uçağı Atlas, F-35 ve F16 savaş uçakları projelerinde de görev almıştı.
Kendisi gibi bir bilim insanı olan ve akademisyen olarak görev yapan eşi Prof Dr. Onur Özlü ve çocukları ile sık sık İzmir’de zaman geçiren Özlü; ayrıca ‘Belediyeciliğin Esasları’, ‘Bir Türkiye Mucizesi için Beyaz Kitap’, ‘Türkiye için bir vizyon tasarımı’ adlı kitapların da yazarı.