GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mayıs 2023 Cuma 12:37

AK Parti İzmir'de mazbata heyecanı... Saygılı: 'İzmir için çalışan, üreten vekillerimiz'

AK Parti İzmir 28. Dönem milletvekilleri mazbatalarını teslim alarak resmen göreve başladı. Vekiller, yoğun katılımla ve coşkuyla mazbatalarını alıp Kordon'a alkışlarla yürüdü. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "İzmirliler için çalışan, hizmet üreten, günde 2 saat uykuyla çalışan vekillerimiz. Allah yollarını açık eylesin" dedi.

SONKALEİZMİR-AK Parti İzmir'den milletvekili seçilen Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Eyyüp Kadir İnan, Yaşar Kırkpınar, Mehmet Ali Çelebi, Alpay Özalan ve Şebnem Bursalı, İzmir İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı. Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir milletvekili Muharrem Kasapoğlu ise törende yer almadı.



ALKIŞLARLA YÜRÜDÜLER

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği mazbata teslimine AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve  Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan da katıldı. Mazbatalarını alan vekiller, seçim kurulundan Kordonboyu'na alkışlarla yürüdü.



"ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN"

Kordonda mazbataları ile poz verirken, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı şu açıklamayı yaptı:

"İzmir için çalışmaya hazır, güzel insanlarla mazbatalarımızı aldık. Bugünün benim için ayrı bir anlamı var. 26 Mayıs benim doğum günüm. Doğum günümden sonraki 27 Mayıs, ülkemizin vesayetten çıkması için mücadele eden Adnan Menderes ve arkadaşlarının önce yönetimden indirildiği ve ardından idam edildiği bizim tarihimizdeki kara bir lekedir. 28 Mayıs'tan sonra demokrasinin karşılığını çok iyi şekilde vereceğiz. 28 Mayıs'ın hemen ardından ise 29 Mayıs var. İstanbul'un fethi. Yani birçok güzelliği birlikte yaşayacağız. Milletvekillerimizin her biri düzgün İzmirliler için çalışan, hizmet üreten, günde 2 saat uykuyla çalışan vekillerimiz. Allah yollarını açık eylesin."