GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mart 2023 Perşembe 14:29

AK Parti İzmir'de Sürekli istifa etti!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 16 Nisan 2019'dan bu yana sürdürdüğü il başkanlığı görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. İzmir'de 530 bin üyeye ulaştıklarını belirten Sürekli, "4 yıldır onurla, şerefle, gururla sürdürdüğüm il başkanlığı görevinden istifa ettim. Allah herkese böyle bir veda nasip etsin" dedi. Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş'ın vekaleten sürdüreceği il başkanlığı görevine AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın atanması bekleniyor.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi  AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı yapan Kerem Ali Sürekli, görev süresindeki çalışmaları anlattı. 

İzmir'de 530 bin üye sayısına ulaştıklarını belirten Sürekli, gönül seferberliği programları kapsamında yaptıkları ziyaretlere değindi. Sürekli, dile getirdikleri koku sorununu herkesin kabul ettiğini, trafik, altyapı, kentsel dönüşüm sorunlarına dikkat çektiklerini anlattı.

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"
14 Mayıs'ta yapılacak seçim sürecine değinen, görev süresinde emeği ve desteği olan isimlere teşekkür eden Sürekli şöyle konuştu: 

"AK Parti'de çalışma prensibi seçim biter. O günden itibaren gelecek seçime çalışılır. Şu anda AK Parti İzmir teşkilatları tüm kademeleriyle seçime hazırdır. Sayın cumhurbaşkanımızın olurları ile aday adaylığım konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı. Bugün itibariyle toplantıya girmeden önce 4 yıldır onurla, şerefle, gururla sürdürdüğüm il başkanlığı görevinden istifa ettim. Aday adaylığı başvurumu da tamamladım. Bu bir süreç. Sayın cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Partimizin her kademesinde görev verdi. Sayın cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla bir kez daha seçeceğiz. İzmir'de de sayın cumhurbaşkanımızı cumhur ittifakı olarak birinci yapmaktır. Bunu başaracağımıza inanıyorum. İzmir'imize hayırlı olsun. 4 yılı özetleyecek kelime uyumdur. İzmirli olmaktan gurur duyuyorum. Allah herkese böyle bir veda nasip etsin. Tüm teşkilat son derece iyi bir şekilde uğurladı. Hoş bir seda bırakmaktı amacım. Taktir İzmirliler'in."


NAİL KOCABAŞ VEKİL OLARAK GÖREVDE 
Sürekli, istifasının İzmir siyasetini nasıl etkileyeceği ile ilgili soruya, "AK Parti'de istikrar ön plandadır. AK Parti açısından hiçbir dengeyi değiştirmez. Teşkilat aynı şekilde devam edecek. AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş başkanımız il başkan vekili olarak görevine devam edecektir. Atama yapılıncaya kadar.. En kısa sürede atama yapılacaktır. Her kim göreve gelirse gelsin bizim il başkanımızdır. Yeni gelecek il başkanımızın her daim emrinde olacağımı ifade ediyorum" yanıtını verdi.