GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Eylül 2024 Pazartesi 16:36

ABD'li askerlere İzmir'de çuvallı saldırı!

İzmir Limanı'na demirleyen ABD savaş gemisi USS Wasp'ta görevli bir ABD'li askerin başına Alsancak'ta çuval geçirildi. İzmir Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada 15 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

SONKALEİZMİR-Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi olduğu belirtilen bazı kişiler, İzmir Limanı'nda demirleyen ABD'nin savaş gemisi USS Wasp'ta görevli askerlerden birinin başına çuval geçirdi. 

Alsancak'ta gezintiye çıkan ABD'li askerlerle tartışma ve arbede yaşayan TGB üyeleri "Yankee go home" sloganları atarak ABD'ye tepki gösterdi. 

TGB'nin sosyal medya hesabından da "ABD'NİN EN BÜYÜK TAARRUZ GEMİSİ USS WASP'TA GÖREVLİ ABD ASKERLERİNE ÇUVAL GEÇİRDİK! Mehmetçiğimizin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez. Bu topraklara her adım attığınızda sizi hak ettiğiniz gibi karşılayacağız!" denildi.

İşte o görüntüler>>>

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada olayla ilgili 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz Konak ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, 02.09.2024 Pazartesi günü 16.00 sıralarında, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 2’si kadın, 13’ü erkek toplam 15 şahıstan oluşan grup tarafından, ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askerî personele fizikî saldırıda bulunulmuştur.  Ayrıca, 5 sivil giyimli ABD askerinin de uzaktan görerek dahil olduğu olaya, emniyet güçlerimiz tarafından süratle müdahale edilmiştir. Olayı gerçekleştiren 15 şüpheli yakalanmış ve nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ABD'DEN TEŞEKKÜR GELDİ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İzmir'de Amerikalı askeri personelin uğradığı saldırıda hızlı müdahalede bulunulması ve olayla ilgili soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti. Büyükelçiliğin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "USS Wasp’ta görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.