GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Mayıs 2024 Pazartesi 09:56

9 ilde suç örgütü baskınları!

Çankırı merkezli 9 ilde çok sayıda suça karışan organize suç örgütüne operasyon düzenlendi. Elebaşı Durmuş Görmez ile beraber 30 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çankırı merkezli 9 ilde düzenlenen 'Mahzen-49' operasyonlarında bir organize suç örgütünün çökertildiğini, elebaşı dahil 30 şüphelinin yakalandığını açıkladı. 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Çankırı merkezli Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya'da 'Mahzen-49' operasyonları düzenlendiğini belirtti.

Buna göre; 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Tehdit', 'Korkutma ve zorla para alma amaçlı iş yeri kurşunlama', 'Uyuşturucu madde ticareti' ve 'Silah ticareti' suçlarını işleyen organize suç örgütünün elebaşı Durmuş Görmez ile beraber toplam 30 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu 15 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, çok sayıda senet ve para ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.