GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Haziran 2020 Çarşamba 18:26

8 ilde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakaları görüldü: Temmuz sonuna kadar devam edecek

Kırsal bölgelerde rastlanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı vakaları şu ana kadar 8 ilde görülürken Doç. Dr. Faruk Karakeçili uyarılarda bulundu.

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele ederken 8 ilde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı da yeniden ortaya çıktı. Özellikle Kelkit vadisinde yayılan KKKA hastalığı Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl ve Tunceli'de yeniden yayılıyor. Son olarak Erzincan'da da KKKA hastalığında patlama yaşandı. 1 ay içinde 17 kişi, KKKA hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Erzincan ve çevre illerde yaşanan kene vakaları münasebetiyle Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de ilk kez 2002 yılında görülmüştü

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, şu açıklamalarda bulundu:

- Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, Türkiye’de ilk kez 2002’de görülen vakalardan sonra tanındı ve kesin tanı doğrulandıktan sonra ülkemizde birçok bölgeden vakalar bildirildi. Öncelikle Tokat ve Kelkit Vadisi sahasında görülen vakalardan sonra Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı hâlâ varlığını korumakta ve her yıl birçok insanı etkilemektedir.

"Temmuz sonuna dek devam edecek"

- Hastanemize Erzincan’ın ilçeleri ile birlikte çevre illerden (Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Bingöl) başvurular olmaktadır. Temmuz sonuna kadar vakaların devam edeceği kanaatindeyiz.

“Covid-19 salgını nedeniyle ikinci planda kaldı"

- Covid-19 nedeniyle ikinci planda kalsa da bakanlığımızın önerileri doğrultusunda diğer hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik konuyla ilgili eğitim faaliyetleri düzenliyoruz.

- Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı yeni bir hastalık değildir. Bazı vakalarda ölümle sonuçlanabilen bir kırsal bölge hastalığıdır.

- Hastanemizde tanı koyduğumuz hastaların hepsi ya kırsal bölgelerde ikamet edenler ya da herhangi nedenle buraları ziyaret eden kişilerdir.