GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2020 Perşembe 15:32

3 ay hizmet gelmedi... Muhtar çileden çıktı!

İzmir'in Tire ilçesine bağlı Gökçen Mahallesi'nin Muhtarı Mestan Kurt, 3 aydır kasıtlı olarak hizmet alamadıkları gerekçesiyle çapayı alıp mahalle meydanının ve parklarının çevre düzenlemesini kendi yapmaya başladı. Muhtar Kurt, "Tire Belediyesi'nden hiçbir beklentimiz kalmadı, sürekli oyalıyorlar. 6 torba gül fidesini bile geri isteyen belediyeden ne beklenir. Onlardan umudu kestik, mahallemizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri kendimiz yapıyoruz" dedi

SONKALEİZMİR-İYİ Partili S. Atakan Duran başkanlığındaki Tire Belediyesi'ne bağlı Gökçen Mahallesi'nin muhtarı Mestan Kurt, hizmet alamadıkları gerekçesiyle isyan bayrağını çekti. Çapayı alarak mahalle meydanının etrafını saran otları temizleyen muhtar Kurt, 3 aydır defalarca talep etmelerine rağmen Tire Belediyesi'nden kasıtlı olarak hizmet alamadıklarını öne sürdü. 


"HEP OYALADILAR"
Seçim döneminde destek vermediği için Başkan Atakan Duran'ın kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını söyleyen muhtar Kurt, "Gökçen Mahallesi olarak bağımsızlığımızı ilan ettik. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yollarımızı kendimiz yapıyoruz, parklarımızı meydanlarımızı kendimiz temizliyoruz. Ben şahsi traktörümle ve imkanlarımla vatandaşımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Tire Belediyesi'ne defalarca başvurduk ama hep oyaladılar. Biz de artık umudu kestik" dedi.


GÜL FİDELERİNİ GERİ İSTEDİLER
Tire'nin kırsaldaki en büyük mahallesi olduklarını dile getiren Mestan Kurt, "Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden 6 torba gül fidesi almıştık. Önce izin verdiler, sonra bu gül fidelerini bile geri istediler. Böyle bir belediyeden ne beklenir. Yanlız ben değil birçok muhtar hizmet alamamaktan dertli. Sürekli oyalıyorlar, yarım yamalak işler yapıyorlar" yorumunu yaptı.