GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Nisan 2025 Pazar 12:39

23 Nisan coşkusu Konak’tan yayılacak

Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel etkinlikleri, İzmirlileri Karantina Meydanı’nda bir araya getiriyor. 105’inci yılında, bayram sevincinin doyasıya yaşanacağı ve çocukların kahkahasının hiç durmayacağı etkinliklerle 23 Nisan coşkusu Konak’tan yayılacak

Konak Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir dizi etkinlik düzenliyor. Çocukların 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşamaları için etkinlikler hafta boyunca Konak’ın üç farklı noktasında yapılacak. 23 Nisan’da ise İzmirliler, Karantina Meydanı’nda buluşarak bayram coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Çocukların bayramın tadını çıkaracağı etkinlikler kapsamında atölye çalışmalarından müzik dinletilerine, sahne performanslarından spor müsabakalarına onlarca farklı etkinlik yer alacak. 23 Nisan haftasında Konak’ta çocukların kahkahası ve neşesi hiç bitmeyecek.

İlk durak Gültepe

Konak Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamında ilk durak Gültepe olacak. Şenel Aksu Parkı’ndaki etkinlikler 21 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da başlayacak. Çocukların çok sevdiği Mutlu Çocuklar Sokağı bu kez 23 Nisan Şenlikleri içinde yer alacak. Parkın panayır alanına döneceği şenlikte sahne performansları, atölye çalışmaları, spor etkinlikleri, müzik dinletileri ve dans gösterileri yer alacak.

23 Nisan’da gün boyu eğlence

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm yurtta kutlanacağı 23 Nisan’da ise başta çocuklar olmak üzere İzmirliler Karantina Meydanı’nda buluşacak. 13.00’da başlayacak şenlikler gün boyunca sürecek. Meydanda kurulacak sahnede DJ Performans, Oyun Evleri’nde eğitim alan çocukların birbirinden güzel gösterileri, Zumba Çocuk Dansı, Konak Belediyesi Roman Kültür Çocuk Orkestrası, Konak Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu ile çeşitli müzik ve dans gösterileri yer alacak. Sahne bir an bile boş kalmazken, bir yandan da atölye çalışmaları yapılacak. Bez çanta yapımından yüz boyamaya, origamiden zeka oyunlarına tam on üç ayrı atölye çalışması çocuklarla buluşacak. Can dostlarının da unutulmadığı atölye çalışmalarında patili dostlar için mama kabı ve kedilere stres topu yapımı atölyeleri de yer alacak. Spor alanında ise seksek, ip atlama, basketbol, jimnastik, survivor ve spor oyunları gibi çocukların enerjisini atabileceği etkinliklere yer verilecek. Alanda ayrıca şişme oyun parkı da kurulacak. 23 Nisan kutlamaları kapsamında son etkinlik ise 25 Nisan Cuma günü yapılacak. 23 Nisan Şenliklerine özel Mutlu Çocuklar Sokağı, bu kez Beştepeler Sosyal Tesisleri önünde düzenlenecek.

Başkan Mutlu’dan çocuklara davet

Konak’ta büyüyen her çocuğun eşit fırsatlara sahip olduğu, hayal kurabildiği ve o hayallere ulaşabildiği bir yaşam inşa etmek için çalıştıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu eşsiz bayramda, geleceğimizin teminatı çocuklarımızla bir arada olmanın coşkusunu yaşayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte, umutla ve neşeyle kutlamak için tüm çocuklarımızı ve kıymetli ailelerini etkinliklerimize davet ediyorum. Bu özel günde çocuklarımızın gülüşleriyle yankılanacak alanlarımızda hep birlikte buluşalım” ifadelerini kullandı.