GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ekim 2021 Salı 10:01

2 yıllık süreç başladı!

Katolik kilisesi resmen reform kararı aldı. Papa Francis, 60 yılın en iddialı reform girişimi olarak nitelendirilen istişareler için çağrıda bulundu.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Vatikan'da, kilisenin gelecekteki yönü konusunda her Katolik cemaatine danışmak için iki yıllık bir süreç başlattı.


Bazı Katolikler, bunun kadın cemaati, evli rahipler ve eşcinsel ilişkiler gibi konularda değişikliğe yol açacağını umuyorken, bir kısım Katolik de bu çalışmanın kilisenin ilkelerini baltalayacağından korkuyor.
Reforma odaklanmanın kiliseyi karşı karşıya olduğu yolsuzluk ve ayinlere azalan katılım seviyeleri gibi sorunlardan uzaklaştırması bekleniyor.

‘BU YOLCULUĞUN SERÜVENİNE HAZIR MIYIZ’

Papa Francis, Aziz Petrus Bazilikası'ndaki ayinde süreci başlatırken, Katoliklerin kesinliklerinde barikat olarak kalmamaları gerektiğini söyledi ve Katolikleri birbirlerini dinlemeye davet etti.


Papa cemaatine," Bu yolculuğun serüvenine hazır mıyız? Yoksa bilinmeyenden korkarak, 'bu işe yaramaz' ya da 'biz hep böyle yaptık' bahanelerine sığınmayı mı tercih edeceğiz?" diye sordu.