GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Mayıs 2024 Salı 09:22

17 ilde operasyon: Milyonlarca hap ele geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu imalatı ve ticaretine yönelik aralarında İzmir'in de olduğu 17 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-18' operasyonlarında 16 milyon 218 adet hap ile 1 ton 57 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiğini, 272 tacir ile sokak satıcısının da yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 17 ilde 'Narkoçelik-18' operasyonları düzenlendiğini belirtti. Buna göre; İl Jandarma Komutanlıklarınca 210 ekip ve 865 jandarma personelinin katılımıyla Antalya, İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Aydın, Nevşehir, Çankırı, Ağrı, İzmir, Osmaniye, Hatay, Adana, Çanakkale, Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tokat'ta yürütülen operasyonlarda, 1 ton 57 kilogram uyuşturucu ile 16 milyon 218 bin adet hap ele geçirildi. Ayrıca 272 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Operasyonları gerçekleştiren jandarma ve Gürbulak Gümrük Muhafaza ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.