GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
24 Ekim 2023 Salı 09:43

158 araç birbirine girdi: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

ABD'de yaşanan ve 158 aracın karıştığı trafik kazasında çok sayıda insan öldü.

Yetkililer, güney Louisiana’daki bataklık yangınlarından çıkan duman ve yoğun sisin Pazartesi sabahı toplam 158 aracın karıştığı çok sayıda büyük araba kazasına neden olmasının ardından en az yedi kişinin öldüğünü söyledi.

Kaza Cumartesi günü yerel saatle akşam 7’den hemen sonra meydana geldi.

Louisiana eyalet polisi Pazartesi akşamı yaptığı basın açıklamasında, yirmi beş kişinin yaralandığını ve ilk müdahale ekipleri kaza yerlerini temizlemeye ve kurbanları aramaya devam ettikçe ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Vali John Bel Edwards kan bağışçıları için bir çağrı yayınladı. Enkaz görüntülerinde araçlar ezilmiş, birbirlerinin altına girmiş ve bazıları alevler içinde kalmıştı. Birçok insan yol kenarında durup felaket manzarasını şaşkınlıkla izlerken, bazıları da arabalarının içinde yardım bekliyordu.

41 yaşındaki Christopher Coll da kazaya karışan sürücülerden biriydi.

Times-Picayune/the New Orleans Advocate’e konuşan Coll, “Bir F-250 iş römorkumun üzerine çıkıp beni gezintiye çıkardığında çoktan frene basmış, yavaşlıyordum” dedi.

Coll, diğer sürücülerin yardım çağrılarını ve çarpışan arabaların ve patlayan lastiklerin seslerini duyarken duman kokusunu alabildiğini söyledi. Kaçmak için yolcu kapısını tekmeleyerek açmayı başardığını söyleyerek diğer kazazedelere yardım ettiğini belirtti.