GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2023 Salı 20:39

"Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?" sorusuna yanıt verdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?” sorusuna, “Cumhuriyet Halk Partisi bir çadır partisi değildir. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır. Bizi başka partilerle karıştırmayın” yanıtını verdi.

CHP'nin yeni MYK'si, ilk toplantısını bugün partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde yaptı. CHP Genel Merkezi'nde yeni MYK'nin ilk toplantısının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öztrak, kongreler sürecinin bugün itibariyle başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdiklerini açıkladı.

Öztrak, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına göre istifa etmeyi düşünüyor mu? Kılıçdaroğlu'yla Ekrem İmamoğlu arasında koltuk savaşı yaşandığı da iddia ediliyor. Ayrıca kurultay tarihi de netleşti mi?” sorusuna şöyle cevap verdi:

* “Öncelikle ilk soruyla ilgili olarak altını çizerek şunu belirtmek isterim. CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada gerçekten eşine az rastlanır bir maziye sahip olan asırlık bir partidir. Yerleşik usullere sahiptir ve bu partide kimse tek başına aklına estiği gibi karar alamaz. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır. Bizi başka partilerle karıştırmayın.