GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Ağustos 2021 Salı 17:42

'İzmir Baba' son yolculuğuna uğurlandı

"İzmir Baba' lakabıyla tanınan, kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle 71 yaşında hayatını kaybeden Sancar Maruflu yoğun bir kalabalık eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

SONKALEİZMİR-Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Atilla Sertel, Tacettin Bayır ile Kani Beko, AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır ve Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi  eski başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile sevenleri katıldı. 



YOĞUN BİR KALABALIK VARDI

İş ve cemiyet hayatından çok sayıda insan Maruflu'ya son görevini yerine getirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de cenazeye çelenk gönderdi.
İzmir aşığı olan, her dönem gönüllü çalışmalarıyla İzmir'de iz bırakan Maruflu'nun naaşı, cenaze töreninin ardından Buca Mezarlığı'na defnedildi.


SANCAR MARUFLU KİMDİR?

İzmir'i Sevenler Platformu, Ege Külkür Platformu ve Ulusal Birlik Platformu Başkanı olan 1950 Karşıyaka doğumlu Sancar Maruflu, çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık, yöneticilik, imtiyaz sahipliği ve genel yönetmenlik yaptı. Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başkan danışmanı ve yardımcılığı görevini de üstlenen Maruflu, İzmir'in simge isimleri arasında yer alıyordu.