GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2023 Perşembe 23:20

'CHP'de Çerçioğlu İzmir için bekletiliyor' iddiasına Bayır tepkisi!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun "İzmir adaylığının gündemde olduğu ve bu nedenle Aydın adayı olarak henüz açıklanmadığı" iddiasına tepki gösterdi. Bayır, "Aklınızdan bile geçirmeyin. Sadece kadın olduğu için aday gösterilecek ise İzmir'de bu işi yapacak kadınlarımız var. İzmir'in kadınlarını yok saymayın" dedi. 

SONKALEİZMİR-CHP'de İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa ve Bolu belediye başkan adayları belirlenirken, daha önce sözlü olarak dile getirilmesine rağmen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun listede yer almaması "İzmir Büyükşehir Belediyesi için bekletiliyor" iddiasını gündeme getirdi. 

Çerçioğlu iddiasına ilk tepki ise CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayır, "Aydın'ın topuklu efesi İzmir'e başkan olacakmış! Aklınızdan bile geçirmeyin. Şahsına,  emeğine saygımız sonsuz. Ancak, İzmirliler olarak, sadece kadın olduğu için aday gösterilecek ise, İzmir'de bu işi yapacak kadınlarımız var. İzmir'in kadınlarını yok saymayın" dedi. 

CHP'DE ADAYLAR AÇIKLANMAYA BAŞLADI!