GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
7 Aralık 2019 Cumartesi 13:32

''Altay'a evrim geçirtmemiz lazım''

Altay'la 1 buçuk yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Ali Tandoğan, siyah-beyazlı camiaya ilk mesajlarını SONKALEİZMİR aracılığıyla verdi. Takımın mental anlamda yorgun olduğunu belirten genç teknik adam, "İyi oyuncular kötü süreçler yaşadığında yıpranmaları kolay olur. Bir anda evrim geçirtmemiz gerek. Tek düşüncemiz Altay'ı devre arasına kadar üst noktada tutabilmek. Taraftarımızdan tek isteğim bize inansınlar ve güvensinler" dedi 

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-Altay'da Sait Karafırtınalar ile yolların ayrılmasının ardından 1 buçuk yıllık sözleşme imzalanan teknik direktör Ali Tandoğan, siyah-beyazlı camiaya SONKALEİZMİR aracılığıyla flaş mesajlar verdi. Altay'ın bazı şanssızlıklar nedeniyle son 5 maçlık periyodu çok kötü geçirdiğini belirten Tandoğan, "Şimdiden kalkıp da şöyle hedef, böyle hedef diye konuşamam. Öncelikle önümüzdeki 4 maçtan alabildiğimiz kadar puan alıp devre arasına girmeliyiz. Takımın mental anlamda yorgun olduğu ortada. İyi oyunculara sahip takımlar böyle kötü dönemler yaşadığında yıpranmaları kolay ancak toparlanmaları zor olur. Onları toparlamak bizim görevimiz. Evrim geçirtmemiz lazım bir anda. Doğru analizler yapmalıyız. Eksikleri biliyorum, yönetimimizle yaptığmız istişareler sonucunda bazı bilgilerim de var. En kısa sürede oyun sistemi ve mental anlamda takıma bir şeyler verebilmemiz gerek" dedi.
OSMANLISPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ
Balıkesirspor'da aldığı ceza nedeniyle yarın saat 14.00'te başlayacak maçta Osmanlıspor deplasmanında takımın başında olamayacak genç teknik adam, "Osmanlıspor maçını tribünden izleyeceğim. Bir anlamda daha uygun oldu. Henüz dün anlaştık. Hiç idman yapmadan doğru olmazdı. Takımı izleyeceğim, eksikleri biliyoruz. Sonraki 3 haftalık periyotta da alabildiğimiz puanları toplayıp, devre arasına iyi bir noktada girmemiz gerek. Devre arasında yenilik ve antrenman planlamasıyla ikinci yarıya daha iyi başlayacağımızı söyleyebilirim. Önemli olan bu süreci iyi atlatıp üst gruptan kopmamak. Osmanlıspor maçı bu anlamda çok önemli. Puan kaypı yaşamamız halinde Osmanlıspor da puan olarak yaklaşacak. Kazanmamız gerek ancak en kötü şartta kaybetmeden dönmeliyiz" diye konuştu. 
DEVRE ARASI İÇİN TRANSFER YORUMU  
Devre arası transfer dönemindeki hamleleri mevcut oyuncuların durumunun belirleyeceğini dile getiren genç teknik adam, "Nokta bir iki transfer çalışmamız olabilir. Ancak bunu oyucularımızın performansı belirleyecek. Belki transfere gerek bile duymayabiliriz. 3-4 maç izleyeceğiz. Takımın bize verdiklerini ve verebileceklerini gözlemleyeceğiz. Osmanlıspor maçını atlattıktan sonra takım olarak pazartesi günü yeniden topbaşı yapacağız gibi düşünmeliyiz.Takımı kendine getirme derdindeyiz. Kendime ve ekibime çok güveniyorum, açık net bunu söyleyebilirim. Balıkesirspor'da iki hafta önce üçüncüydük. Orada futbolcu kalitesi eksikliğinden kaynaklı sorunlarımız oldu. Saha dışı olaylar nedeniyle saha içine odaklanamaz hale geldik. Orada enerjiyi alamadığım için ayrılık kararı aldım. Sağolsun Altaylı yöneticiler ayrıldıktan sonra teklif yaptı" dedi.
TARAFTAR İNANSIN VE GÜVENSİN
Altay'ın iyi oyunculara sahip olduğunu ancak bu isimlerin sahaya iyi şeyler vermeleri gerektiğini dile getiren Tandoğan, "Onları o noktaya getirmek benim işim. İnşallah kısa sürede sağlarım. Büyük camiaların hiçbir zaman kötü ve başarısız süreç yaşamaları taraftarı mutlu etmez. Taraftara hak veriyorum. Ama hiçbir hoca da bunu istemez. Bizim derdimiz ve düşüncemiz Altay'ı üst sıralarda tutmak. Çalıştığımız her yerde duruşumuzla, hırsımızla, bize duydukları sempatiyle iyi ortamlar oluşturduk. Takımın içerisinde o enerjiyi gördükten sonra birlikteliği taraftarla da sağlarsak iyi işler başarırız. Taraftarımızdan tek isteğim bize inansınlar ve güvensinler" yorumunu yaptı.