GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ocak 2022 Perşembe 14:33

Uzay Ajansı'na müşavir oldu!

Deprem sarsıntılarını, “Erdoğan’a teşekkür edilmemesine” bağlayan Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu İlyas Haliloğlu, Uzay Ajansı’na Başkanlık Müşaviri olarak atandı.

İktidarın, “20 yıllık rüya gerçek oluyor” diyerek kurduğu Türkiye Uzay Ajansı’na (TUA) çok konuşulacak bir atama gerçekleşti. 2023’te “Ay’a sert iniş” görevi verilen ajansa iki yıllık Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu AK Parti’li İlyas Haliloğlu atandı.
21 Eylül 2013’te Van'da meydana gelen depremin ardından yaşanan artçı sarsıntıların, “Erdoğan’a teşekkür edilmemesi” nedeniyle gerçekleştiğini savunan Haliloğlu’nun Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’na, “Başkanlık Müşaviri” olarak atandığı ortaya çıktı.

SEBZE ÜRETİM TEKNİĞİ MEZUNU
Birgün'ün haberine göre; atama yazısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından imzalandı.
Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü’nde teknisyen olarak çalışan İlyas Haliloğlu, Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Sebze Üretim Tekniği ön lisans bölümünden mezun. Öğrenim durumunu gösteren, “Personel Hareketleri Onayı”na göre Haliloğlu, Sebze Üretim Tekniği’ndeki öğreniminin yanı sıra Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünde de okudu.

AK PARTİ ADAY ADAYI
Haliloğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde AK PARTİ’den Erciş Belediye Başkan Aday Adayı olduğu, 2015’te yine AK PARTİ’den Van Milletvekili Aday Adayı olduğu belirtildi. 

HEMEN 'KARTINI' ÇEKTİ
İlyas Haliloğlu, atanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Haliloğlu, Uzay Ajansı'nın not kağıdına yazdığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“Değerli dost ve arkadaşlarım; Türkiye Uzay Ajansı Kurumuna, Başkan Müşaviri olarak atandım. Dua ve desteklerinizi her zaman beklerim. Saygılarımla”

Kurumun kendi binası yok
Henüz kendisine ait bir binası olmayan TUA, TÜBİTAK’a ait binanın bir katında çalışıyor. 2023’te Ay’a iniş yapmak ile görevlendirilen ajansın bugüne kadar yaptığı harcamaların arasında, VIP minibüs ve 30 bin TL’lik tabela ve kapı isimlikleri yer alıyor.