GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
16 Ocak 2021 Cumartesi 14:29

Usta besteci hayatını kaybetti

Türk müziğinin usta bestecilerinden Muammer Sun, bu sabah Ankara'da hayatını kaybetti. Uzun süredir çoklu organ yetmezliğiyle mücadele eden Sun, 88 yaşındaydı.

Türk müzik tarihinin değerli isimlerinden, usta besteci Muammer Sun bu sabah Ankara’da hayatını kaybetti. Kaldırıldığı hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Sun, 88 yaşındaydı.

Usta bestecinin ölüm haberinin ardından, ünlü isimler üzüntülerini sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhuriyetimiz ve çocuklarımız için çok özel besteler yapmıştı. 23 Nisan’da çocuklarımız için hazırladığı şarkıları özel bir albüm olarak yeniden basmıştık. Vefat haberini üzüntüyle öğrendim, Muammer Sun’a Allah’tan rahmet diliyorum” paylaşımında bulundu.

Piyanist Gülsin Onay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Muammer Sun hocamızı kaybetmişiz.. Acımız büyük.. Mekanı cennet olsun.. Allah rahmet eylesin.. Ülkemiz büyük bir müzik adamını, çınarını kaybetti” ifadelerini kullandı.