GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2020 Cumartesi 14:38

Üniversite polemiğine MHP de katıldı... "Önce Karşıyaka'daki çöpleri toplayın"

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarının konaklama ihtiyacı üzerinden yaşanan tartışmalara MHP İl Başkanı Veysel Şahin de katıldı. Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü önündeki toplanmayan çöplerin fotoğraflarını paylaşan Şahin, "Dokuz Eylül Üniversitesi kendi çalışanlarının konaklama ihtiyacını bilebilecek büyük bir kurumdur. CHP önce virüsün yayılma alanı olan yerlerdeki çöpleri toplasın" dedi

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP İzmir Milletvekilleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında yaşanan sağlık çalışanlarına yurt polemiğine katıldı. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dokuz Eylül Hastanesi'nde görevleri sağlık çalışanlarının konaklama ihtiyacı için yurt kiralama isteği üniversite rektörlüğü tarafından 'İhtiyaç yok" denilerek reddedilmişti. 
CHP İzmir milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de çalışanlardan kendilerine ihtiyaç olduğu yönünde talep geldiğini ancak durumun siyasete alet edildiğini söyleyerek karara tepki göstermişti.


Gelişmelerin ardından topa giren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka'daki çöpler üzerinden CHP'ye yüklendi. “Bu günlerde herkes üzerine düşeni rol kapmaya çalışmadan, bir diğer kurumu lekelemeden ve durumdan vazife çıkarmadan yapmalı. Sağlık siyasete alet edilmemeli. Ama görüyoruz ki CHP’nin bozguncu zihniyeti hiç değişmiyor. Virüs tedavi edilebilir ama CHP zihniyetinin tedavisi çok zor görünüyor. CHP canla başla çalışan kurumları lekelemekten başka bir şey yapmıyor. Oysa başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP ve Belediyeleri virüsün temel yayılma alanları olan halkın açık olarak tehdit altında kaldığı pazar yerleri, çöp konteynırları ve toplu ulaşım araçlarının temizliğine odaklanmalı” dedi.
"ŞİKAYETLER ALIYORUZ"
Şahin şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızdan bilhassa şehir temizliği ile ilgili çok ihbar ve şikâyet alıyoruz. Karşıyaka Emniyet Müdürlüğü'nün hemen önündeki sokaklarda toplanmayan çöpler var. İnsan ister istemez herkes kendi işine baksın demek zorunda kalıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi gibi dev bir kurum kendi sağlık çalışanlarının geçici konaklama ihtiyacını bilebilecek bir durumdadır. Ona iş veya görev öğretecek değiliz. Ama görevini yapmayıp işgüzarlık yapanlara da söyleyecek çok sözümüz var. Cambaza bak diyerek görevden kaçan CHP zihniyetini İzmir sağlığı için büyük bir tehdit olarak görüyoruz. CHP zihniyeti polemiği derhal bırakmalı ve asli yerel hizmet görevlerini aksatmadan yapmalıdır. Virüs savaşında yapacağı en iyi iş işte budur."