GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Temmuz 2020 Salı 11:52

Türk futboluna kurtuluş reçetesi... Başkan İduğ o öneriyi anlattı

Futbol Federasyonu'nun yabancı oyunculara sınırlama getirmesinin tartışmaları sürerken, İzmir'den flaş bir öneri geldi. Eski bir futbolcu olan, sporcu kimliği ile dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Federasyon'a Süper Lig'deki her takımın 3. Lig'de bir rezerv takımının olması yönünde öneride bulunduklarını açıkladı. Başkan İduğ, "Federasyon'da Hamit Altıntop bu önerimizle ilgili çalışıyor. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil de destek veriyor" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Bornova'da tesisleşme ve sportif açıdan büyük atılım gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yabancı oyuncu sınırlamasının büyük tartışmalar yarattığı Türk futbolunun kurtuluşu için flaş bir öneride bulundu. 

"BİR ARPA BOYU YOL ALAMAZ"

Süper Lig'deki yabancı oyuncu sayısının azaltması için rezerv takıma ihtiyaç olduğunu dile getiren Başkan İduğ, "Bizim bir modelimiz var. Altyapıdan yetişen ve yarışan bir takıma ihtiyaç var. Profesyonel takımda 40 oyuncunuz vardır. On tanesini verirsiniz 3. Lig'deki rezerv takıma, orada öne çıkanları takıma alırsınız. Göztepe'nin 30 sene önceki ilk 11'ini sayabilirsiniz. Ama şu anda ben hiçbir takımın 11'ini sayamıyorum. 2-3 tane yerli oyuncu var, diğerleri yabancı. Dikkatimi çekmiyor. Bunun önüne geçmek için yaptığımız bir çalışma var. Göztepe ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'le yaptığımız görüşmede tüm Türkiye'de yarışan takımların 3. Lig'de rezerv takımı oluşturmasını önerdik. Bu bizim önerimizdir. Trabzon başarısının altında Akçabat Sebat var. Altay'ın uzun yıllar başarısının altında bizim piliçler dediğimiz, Ömeragiç dönemindeki altyapı sistemi var. Bu insanlara bu olanakları sağlamazsanız Türk futbolu bir arpa boyu yol alamaz" dedi. 

HAMİT ALTINTOP ÇALIŞIYOR

Başkan İduğ şöyle devam etti: "Hamit Altıntop şu an Federasyonda bir B ligi oluşturmak için çalışıyor. Biz de destekliyoruz. Mehmet Sepil de destek veriyor. Bornova'da Göztepe'nin, Altay'ın altyapısının olmasını çok istiyoruz. Ben Altay'da lisansı çıkan oyunculardan biriyim. İlk 11'de 6 tane Bornovalı vardı. Küçük Şeref'ler, Alper'ler, Ethem'ler hepsi Bornova'dan yetişmiştir. Böyle bir sporcu kaynağı vardı." Altay ile BAL'daki Yeşilova arasındaki işbirliğini anlatan İduğ, "Altay Yeşilova işbirliği ile yeni takım yarattık. Yarışmacı hakları Yeşiova'nın. Futbolcular Altay'dan. Tesisler ve deplasman giderleri de Bornova Belediyesi'nden. Yeşilova geçen sezon BAL'da 2 milyon 850 bin TL harcamış. Bornova Belediyesi desteklemiş. Şampiyon olamadı, gitti para. Biz bu sene 150-200 bin TL bütçe ile Altay Yeşilova'yı destekledik. Oradaki kaynak ile Yusuf Tırpancı'nın tribünlerini yaptık. Amatör evi de yapıyoruz" diye konuştu.

"İNANILMAZ BİR POTANSİYEL VAR"

Yerel yönetimlerin yetiştiren ve tesisleşmeye önem veren bir yapıda olması gerektiğini belirten Başkan İduğ, "Asıl görevimiz gençlerimize spor yapabilecekleri alanları hazırlamak. Yarışan olursam, bütçeyi doğru kullanamam. Göztepe, Altay, Karşıyaka yarışacak. Biz onlara olanak sağlayacağız. Bornova bir sporcu kenti. İnsan kaynağı çok yüksek. Özellikle Altındağ ve Çamdibi bölgesinde inanılmaz bir sporcu kaynağı var. Bu insanların spor yapacakları olanakları sağlarsanız, yetenekleri ortaya çıkarırsanız. Bu da en doğru iş olur ve bütçe de iyi kullanılır" dedi.