GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2021 Cumartesi 10:55

Toros Kapalı Pazaryeri'ne ulaşıma ücretsiz servis çözümü!

Konak Belediyesi, Çınartepe ve Atamer Mahalle sakinlerinin Toros Kapalı Pazaryerine ulaşımı için ücretsiz iki servis aracını hizmete soktu.

Çınartepe ve Atamer Mahalle sakinlerinin kullandığı, sokakta kurulan Millet Semt Pazarının Toros Kapalı Pazaryerine taşınmasının ardından, mahallelinin pazaryerine ulaşımının kolaylaştırılması için Konak Belediyesi’nin ücretsiz servisleri devreye girdi. 

Sokakta kurulan pazarların kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararı ile Millet Pazarının kaldırılmasının ardından, İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ve pazaryeri esnafıyla yapılan görüşmeler sonucu pazaryeri, Toros Kapalı Pazaryerine taşınmıştı. Çınartepe ve Atamer Mahallesi sakinlerinin kullandığı pazaryerinin değişmesi ile birlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  vatandaşın Toros Pazaryerine ulaşımı için ücretsiz servislerin devreye sokulacağının ve kimsenin mağduriyet yaşamayacağının sözünü vermişti. 


Başkan Batur, Konak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı iki aracı, pazarın açıldığı günlerde mahalleliye ücretsiz servis yapması için görevlendirerek sözünü tutarken, servis güzergâhı da mahalle sakinlerinin taleplerine göre belirlendi. 


ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜLDÜ!
Çınartepe ve Atamer Mahallelerinden geçerek Toros Kapalı Pazaryerine ulaşan servislerin güzergahı belirlenirken, Çınartepe Mahalle Muhtarı Dursun Çelenk ve Atamer Mahalle Muhtarı Şenay Korkmaz, bölge sakinlerinin taleplerini belediyeye iletti.  Pazaryeri ve pazaryerine ulaşım ile ilgili sorunların çözümünde başından beri ortak akıl ile hareket ettiklerini dile getiren Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Biz zaten yönetmelik gereği açık alanlarda bulunan pazarlarımızı uygun kapalı pazar alanlarına taşıyoruz. Üç pazarımızı da uygun kapalı pazaryerlerine taşıdık. Pazaryeri esnafının da alışverişini yapan vatandaşın da daha rahat edeceği, daha temiz, daha hijyenik, daha modern olan koşulları sağladık. Millet Pazarımızı da dört dörtlük bir tesis olarak hizmete hazırladığımız Toros Sosyal Tesisinin içindeki Toros Kapalı Pazaryerine taşıdık. Bu kararı İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ve pazarcı esnafımızla görüşerek almıştık. Çınartepe ve Atamer Mahalleleri muhtarlarımız da hem pazaryerinin taşınması hem de servis araçlarımızla ilgili mahalle sakinlerinin fikirlerini bize iletti, sorunun çözümüne yönelik görüşlerini bildirdi. Bölgeye iki aracımızı tahsis ettik, durakları bölge sakinlerimizin kullanım kolaylığına göre onların talepleri doğrultusunda belirledik. Pazara gitmek isteyenler belirlenen duraklardan ücretsiz servise binecek, alışverişi bittikten sonra yine servisle evine dönecek. Servislerimiz tüm gün ring seferlerini yapacak.”

ÜCRETSİZ SERVİS KOLAYLIĞI
Konak Belediyesi’nin tahsis ettiği ücretsiz servis araçları, pazarın kurulduğu günlerde sabah saat 11.00 ile saat 17.00 arasında hizmet verecek. Çınartepe 42 No’lu otobüs son durağı ile Toros Kapalı Pazaryeri arasında gün boyu ring seferi yapacak olan servisler 45 dakika arayla karşılıklı olarak hareket edecek. Mahalle sakinleri pazara gitmek için belirlenen duraklardan servislere binip inebilecek.


TOROS PAZARYERİ SERVİS GÜZERGAHI

DURAKLAR

1-      Çınartepe 42 No’lu otobüs son durağı

2-      Sağlık Ocağı durağı

3-      Aydın Erten Parkı durağı

4-      Çınartepe Düğün Salonu altı

5-      34 No’lu otobüs son durağı (9 Eylül Anadolu Lisesi önü )

6-      Arı Caddesi, A101 önü

7-      Arı Caddesi, 2594 Sokak köşesi

8-      2614 Sokak No: 75 önü

9-      2614 Sokak No:31 önü

10-    2614 Sokak No:2 önü

11-    Samsun Caddesi üzerinden Toros Pazaryeri