GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ocak 2022 Perşembe 10:33

Torbalı'da sanayicilerle toplantı!

Torbalı Yazıbaşı Mahallesi’nde bulunan ve onlarca sanayi kuruluşunu ilgilendiren imar düzenlemesi ile ilgili Torbalı Ticaret Odası’nda istişare toplantısı yapıldı.

Torbalı Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Çiçek Gültekin Elbir ve sanayiciler katıldı. 

TEKİN:  SORUNU ÇÖZMEK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ
Bölgede bulunan firmalar için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, konuyu bizzat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ileteceğini ve firma sahiplerinin sorunlarını anlatabileceği bir toplantı organize edeceğini belirtti. Tekin “Yazıbaşı bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımızın bulunduğu ve sanayi imarı kapsamı dışında kalan bölgeler için harekete geçiyoruz. Bugün gerçekleşen toplantıda firma yetkililerimizin sorunlarını dinleyerek gerekli notları aldık. Firmalarımızı olumsuz etkileyen bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ileterek gerekli işlemleri başlatmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


“TARIM ARAZİLERİNİN YOK OLMASINA İZİN VERMEYİZ”
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise, tarım arazilerinin yok olmasına karşı olduklarını belirterek “Tarım arazileri kesinlikle kırmızı çizgimiz. Tarım arazilerinin yok olmasına izin vermeyiz. Fakat sanayi bölgelerinin arasında kalan alanların da imara açılmasını istiyoruz. Bugün Yazıbaşı bölgesinde faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelerek taleplerini dinledik. Torbalı Ticaret Odası olarak firmalarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.