GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Haziran 2020 Pazartesi 09:54

Soyer'in not defterinde bu hafta... "KRİZ DEVAM EDİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık not defterinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. "Kriz devam ediyor" uyarısında bulunan Soyer, "Dayanışma kampanyasında evlere götürdüğümüz destek paketi 195 bin 517'ye ulaştı. Herkes korkuyla evine çekilirken 'Biz Varız' diyen gönüllü gençler madalyayı hak etti. İzmir'de artık maske zorunlu. Maske-mesafe-temizlik kuralına çok dikkat edelim" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, salgın sürecindeki haftalık bilgilendirmelerine devam etti. Yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Soyer, yurttaşlara da uyarılarda bulundu.
İşte Başkan Soyer'in haftalık not defteri: 
Günaydın sevgili İzmirliler, hepinize iyi haftalar diliyorum. 
Geçen hafta yaptığımız çalışmaların kısa bir özetini paylaşacağım sizlere. Küresel salgında başladığımız dayanışma kampanyasında evlere götürdüğümüz destek paketi sayısı 195 bin 517'ye ulaştı. 
Durmadık, durmayacağız! Çünkü kriz devam ediyor. Kimsenin aç kalmaması için, toplumsal huzurumuz için, Biz İzmir, Halkın Bakkalı üzerinden desteğe devam ediyoruz.
Herkes korkuyla evlerine çekilirken 'biz varız' diyen gönüllü gençler aslında madalyayı hak etti. Yüreği kocaman bu güzel gençlerle buluşup onur belgelerini sunduk. İzmir'de çok değerli bilim insanları ile birlikte kurduğumuz Bilim Kurulu, koronavirus ile mücadelemizde deniz feneri oldu. Onlarla buluşup İzmir halkı adına teşekkür ettim. 
İl Pandemi Kurulu, yeni Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger etrafında ikinci kez toplandı. İzmir'de maske zorunluluğu getirildi. Maske-mesafe-temizlik kurallarına artık daha çok dikkat edeceğiz. 
Türkiye'nin en kapsamlı oyun girişimciliği yarışmalarına ev sahipliği yapıyoruz. Next Game Startup'ı paylaşımlarımızla birlikte Türkiye'ye tanıtıyoruz. 
'Başka bir tarım mümkün' derken sadece söylemde kalmıyoruruz. Kınık'ta 33 köyde 120 ton süt yemi dağıttık. İyi adil temiz gıda için desteklerimiz ve çalışmalarımız devam edecek. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun toplantısında Alsancak konuşuldu. Üyelerin birbirinden değerli görüşlerini elbette dikkate alacağız. Geçen hafta devraaldığımız Üçkuyular Marina'yı İzmir'in gurur duyacağı bir sosyal merkez haline getireceğiz. Deniz görmeyen çocuklar burada su sporlarıyla tanışacak. 
Sınavdan çıkan öğrencilere iyi tatiller, esnafımıza hayırlı işler, işçimize, köylümüze kolay gelsin diliyorum, hepinize sağlıklı bir hafta olsun. Hoşçakalın