GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Aralık 2019 Cumartesi 14:39

Soyer'in Almanya açılımı meyvelerini veriyor...

Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edip Başkan Tunç Soyer ile görüşen Almanya Berlin Türk İşadamları Derneği (TDU) heyeti, İzmir'in yanan ormanları için bağışlayacakları fidan sayısını 30 binden 100 bine çıkardı.

SONKALEİZMİR- Göreve gelir gelmez Almanya ile ilişkilerin geliştirileceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in girişimleri sonuç vermeye başladı. Önceki gün Berlin’den gelip İzmir'i ziyaret eden Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu, Eurogıda Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Celal İrgi, Dr. Süleyman Yüksel, Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Turizmci Bahattin Kaya, Mobilyacı Veli Tüfekçi, Eğitimci Ali Kopan, Dr. Osman Sirkeci ve Türk Alman İşverenler Birliği Başkanı gıda sektörü temsilcisi Remzi Kaplan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile makamda bir görüşme yaptı. Görüşmede Berlin ve İzmir arasındaki işbirliği konuları ele alındı. Ayrıca, Almanya’da faaliyet yürüten Türk işadamları, tarihinin en büyük orman yangınlarından birini yaşayan İzmir’in yaralarını sarması için destek vermek istediklerini dile getirdi. İlk etapta 60 bin Euro tutarında fidan ile destek vereceklerini açıklayan Berlinli Türk işverenler, Bornova Şeytanderesi ağaçlandırma sahasını da gezdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi alan heyet, aynı zamanda sahaya fidan dikti.

Türk işadamları, İzmir’den ayrılmadan önce bir de sürpriz yaptı. Verecekleri desteğin tutarını 3 katlayan işadamları, İzmir için 100 bin fidan bağışlayacaklarını bildirdi. Yapılacak bağışla alınacak fidanların ilk bölümünün bir ay içinde toprakla buluşturulacağını kaydedildi. Geri kalanının ise şubat ayında ağaçlandırma sahalarına dikileceğini aktardı. Heyetin başında yer alan Celal İrgi, çocukluğunun geçtiği kent olan İzmir'i çok sevdiklerini, yanan alanların tekrar yeşermesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Karışık Ege Ormanı şeklinde tasarlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 280 dönümlük ağaçlandırma sahası Karışık Ege Ormanı olacak şekilde tasarlandı. Sahaya menengiç, kermes meşesi, palamut meşesi, delice zeytini, dağ çileği ve ahlat gibi ağaçların fidanları dikilmeye devam ediyor. Şeytanderesi’ndeki sahanın Ege ormanı biyolojik çeşitliliğinin gelişeceği doğal yaşam alanı olması planlanıyor.