GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Nisan 2020 Perşembe 19:53

Soyer'den sert tepki... Onlar para, biz can derdindeyiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sözcü TV'de katıldığı yayında belediyelerin yardım toplamasının engellenmesi ile ilgili, "Onlar para, biz can derdindeyiz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bir gün bunların hesabı sorulacak" dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bağış kampanyası başlatılmasının ardından belediyelerin yardım toplamasının engellenmesine tepki gösterdi. Sözcü TV'nin yayınına katılan Başkan Soyer, "Onlar para, biz can derdindeyiz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Nereden tutsan elimde kalıyor. Neresinden baksam yanlışlığı bütün çıplaklığıyla gözüküyor. Bir gün bunlar hatırlanacak. Bunu uzatmak istemiyorum ama akıl dışı.. İlerde bunun utancının yaşanacağı ama hesabının sorulacağı bir noktaya gelindi. Bunların bir gün hesabı sorulacak. Siz vatandaşınıza yardım etmek istiyorsunuz, kampanya açmak istiyorsunuz.  Hop dur! Para toplayamazsın! Ee sen topluyorsun?" dedi.
BİRLİKTE ATLATACAĞIZ
Soyer şöyle devam etti: "İleride bunun utancının yaşayacaklar. Bu bir salgın, biz devam edeceğiz. Kriz sona erdiğinde geride sadece dayanışma kalacak. Bugünlerde dayanışmayı başardık ya da başaramadık diyeceğiz. Başardık dersek daha az canımız kaybolacak. İnsanlar işlerini kaybettiler. İşsizlik ordusu çığ gibi büyüdü. Gevrekçisi midyecisi bütün bunlar işlerini kaybettiler. Büyük bir mağduriyet büyüyor. Ekonomik kriz geliyor. Çok büyük bir sıkıntı yaşayacağız. Bunu atlatmanın tek yolu kol kola olmak. Ortaya ne kadar sinerji çıkmalıyız. Biz varız, birlikte varız. İzmir olarak birbirimizin derdine derman olmaya gayret edeceğiz. Bu salgını böyle atlatacağız."