GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Aralık 2019 Cumartesi 09:42

Sertel'den Karşıyaka'daki arazi satışına sert tepki... AKP'nin ayıbıdır!

Karşıyaka Mavişehir'deki Hazine'ye ait arazinin TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarılması ve ihaleye katılan Karşıyaka Belediyesi'nce satın alınması konusunda CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den flaş bir açıklama geldi. Zaten belediyenin olması gereken bu arazinin belediyeye 21 milyon 400 bin TL bedelle satılmasını "AKP'nin ayıbı" olarak niteleyen Sertel, "İzmir'i cezalandırıyorlar. Ama daha nereye kadar cezalandıracaklar! İlk seçime kadar. İlk seçimde halk gereğini yapacak" dedi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Karşıyaka Mavişehir'de yer alan ve yıllardır belediye hizmet alanı olarak kullanılan 8,5 dönümlük arsa, önceki gün TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. İstanbul'daki ihaleye Karşıyaka Belediyesi de katıldı. CHP'li Başkan Cemil Tugay'ın da bizzat yer aldığı müzayedede, arsa 21 milyon 400 bin TL bedelle Karşıyaka Belediyesi tarafından satın alındı. Kamuya ait bir arazinin bir kamu kurumu tarafından ihaleye çıkarılması ve başka bir kamu kurumunca satın alınması sadece İzmir değil, Türkiye gündeminde de geniş yer buldu.

"AKP İKTİDARININ AYIBIDIR"
İlginç satışa yönelik CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den de flaş bir çıkış geldi.  Sertel, "Bu iktidar tarafından İzmir'in cezalandırıldığını daha önce defalarca söyledim. Hatta en son bunu verilere dayandırarak anlattım. Vergi rakamları paralelinde 'İzmir 5 verip 1 alıyor' dedim... Ama şimdi durum daha vahim. Devlet araziye el koyup parayla belediyeye satıyor. Belli ki merkezi hükümet paraya iyice sıkışmış. Zaten belediyeye ait bir yerin belediyeye parayla satılması AKP iktidarının ayıbıdır. Büyük bir ayıptır" dedi.

BAŞKAN CEMİL TUGAY'A TEŞEKKÜR
Başkan Cemil Tugay'a da Karşıyaka halkı adına teşekkür ettiğini de vurgulayan Sertel, "Çünkü o arazi başkasının da eline geçebilirdi. Ve hem de çok cüzi bir rakamla geçebilirdi. Başkan Cemil Tugay, o araziyi Karşıyakalı'nın hizmetine sunmak için rantçıların elinden kurtarmıştır. Kendisini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ama AKP iktidarını da ayıplıyorum. Çünkü, bu olay, Karşıyaka ve İzmir halkının belediyelere yönelik uygulamalarla cezalandırılmasının en somut örneğidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar planlarında farklı uygulamalar yaparak yandaşlara rant çıkarmasına ve menfaat sağlamasına alıştık. Fakat bu çok farklı bir hadise. Devlete ait arazinin belediyeye satılması yahut zaten Karşıyaka Belediyesi'ne verilmesi gereken arazinin Karşıyaka Belediyesi'ne satılması Türkiye'de bir ilk galiba" diye konuştu.

İLK SEÇİMDE HALK GEREĞİNİ YAPACAK
CHP'li Atila Sertel, İl Özel İdareleri'nin kapanmasının ardından mallarının belediyelere devri konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını aktarırken, "Konya'da, Kayseri'de farklı uyguladılar, İzmir'de farklı uyguladılar. Oralarda tek tek belediyelere devrettiler. İzmir'de ise vermediler. Hem arazilerde hem mülklerde hem de iş makinelerinde yaptılar bu çifte standardı. Geçmişte, özellikle, Aziz bey dönemirdeki İzmir Büyükşehir bu sıkıntıları çok çekti. Adeta cezalandırıldılar. Şimdiki CHP'li belediye başkanları da cezalandırılmaya devam ediyor. Aslında İzmir'i cezalandırıyorlar. Ama daha nereye kadar cezalandıracaklar! İlk seçime kadar... İlk seçimde halk gereğini yapacaktır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN REFLEKSİ ÇOK ÖNEMLİYDİ
Karşıyaka'daki arazinin satışında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı refleks verip dayanışma göstermesinin de son derece önemli olduğunu vurgulayan Sertel, "Çok çok önemsenmesi gereken bir hadise bu. İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimini de kutluyorum. Tüm belediyeler, birlikte ve dayanışma içinde olmalı" diye konuştu.