GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ocak 2020 Cuma 11:35

Sabıkalı danışmanın aylık geliri şaşırttı!

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “ikiyüzlü”, “alçak”, “geri zekâlı” diyerek hakaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Muhammed Mücahit Küçükyılmaz hakkında açılan davada beraat kararı verdi. Küçükyılmaz, kimlik tespiti sırasında aylık gelirini 12 bin TL olarak belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in şikâyeti üzerine Mücahit Küçükyılmaz’a “Fazla söze gerek yok. Popülizmin, demagojinin, ikiyüzlülüğün CHP liderinden neşet eden en alçak ve geri zekâlıca halini aşağıdaki satırlarda bulabilirsiniz” şeklindeki sözleri nedeniyle dava açtı. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davanın karar duruşması dün görüldü. Sanık Küçükyılmaz’ı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın savundu. Küçükyılmaz, kimlik tespiti sırasında aylık gelirini 12 bin TL olarak belirtti. 

Küçükyılmaz, savunmasında “Paylaşımın yapıldığı tarihte ben Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı olarak görev yapıyordum. İlgili tarihte sınırdışı harekât vardı. Özgür Suriye Ordusu’na yönelik müşteki Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan değerlendirmeye karşı ben de anayasanın bana vermiş olduğu eleştiri hakkımı kullandım” dedi. 

Duruşma sonunda mahkeme yargıcı Aziz Gül, sanık Küçükyılmaz’ın beraatına hükmetti. 

SABIKASI VAR

Erdoğan’ın danışmanı Küçükyılmaz, daha önce hakkında açılan bir davada “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından ceza almıştı. Adli sicil kaydında sabıkası bulunan Küçükyılmaz, 2009’da trafikte tartıştığı bir kişiye ettiği küfür yargıya yansımıştı. Mahkeme, Küçükyılmaz’ı yaralama suçundan bin TL tehditten 240 TL adli para cezasına çarptırmıştı. (Cumhuriyet)