GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2020 Perşembe 20:16

Polis memuru hırsız damgasını kaldıramadı!

İzmir'in Çeşme'de üç yıllık polis memuru E.K'nın intiharının ardındaki sır perdesi aralandı.

Bahri KARATAŞ/SONKALEİZMİR-İddiaya göre polis memuru E.K.,işlem yapılan bir dilencinin üzerinden çıkan bozuk paraları delil poşetine koydu. Kasa olmadığı için de içerisinde para olan delil poşetini kaybolmasın diye cebine koydu. Polis memuru daha sonra ise cebindeki delil poşetini unutup evine gitti.

İddialara göre, polis memuru hakkında bu olaydan dolayı soruşturma açıldı. E.K yargılandı, beraat etti, ama haksız yere yediği hırsızlık damgasını kaldıramadı.

İntihar eden polis memuru E.K.' in avukatı Ayşe Esra Ünlüpolat, müvekkilinin yaşadığı dramı şu şekilde anlattı;

"Avukatım, adalet var deyip müvekkillerimizi telkin edip para kazanıyoruz. Adalet var mı gerçekten? Gencecik delikanlı henüz iki üç yıllık polis memuru. Koskoca Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çelik kasa olmadığı için işlem yaptıkları dilenciye ait ve delil poşeti içerisinde muhafaza altına alınan para kaybolmasın diye cebine koydu, cebindeki delil poşetini unutup evine gitti, on gün sonra hakkında soruşturma başlatıldı, silahına-polis kimliğine el kondu, açığa alındı, ağır ceza mahkemesinde zimmetten yargılandı, hırsızlıktan hüküm giydi. Görevine iade ettiler o çok sevdiği üniformasına, kimliğine, silahına kavuştu ama haksız yere yediği hırsız damgasını kaldıramadı. Adalet var, sen hırsız değilsin allahın izniyle herşey hallolacak deyip sana ümit verdiğim için,  avukatın olarak sana yardımcı olamadığım için,  ablan olarak sana destek olamadığım için, bir de bunun üstüne senden para aldığım için çok özür dilerim ablacım. Adalet var ama yüce mevlamın adaleti var. Ne kız meselesi ne parasızlık ne de başka bir şey. Seni mesleki anlamda yalnızlık ve adaletsizlik bizden aldı. Mekanın cennet olsun" dedi.