GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
15 Ocak 2021 Cuma 21:04

Öykü Serter'e soruşturma... İzmir depremi sonrası hükümeti o sözlerle eleştirmişti..

İzmir depremi sonrasında yaşananlarla ilgili eleştirilerde bulunan Sunucu Öykü Serter hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan soruşturma başlatıldı. Serter, "Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a.. koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!" ifadeleri nedeniyle hakkında açılan soruşturmayı da "Şereftir" diyerek karşıladı

Ünlü sunucu Öykü Serter hakkında İzmir depremi sonrası sosyal medya hesabındah yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, kimliği belirsiz bir kişinin ihbarı sonrası Serter hakkında emniyet tarafından araştırma raporu düzenlendi. Emniyetin hazırladığı raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi. Serter, soruşturma başlatıldığı haberini alıntılayarak sosyal medya hesabından 'Şereftir' paylaşımını yaptı.
Serter, İzmir depremi sonrasında Instagram hesabından yaptığı paylaşımında "Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası, yetkisi, etkisi olan herkes sorumlu, herkes bu masum insanların ölümünün sebebi, katili... Deprem vergilerini çalan - evet çalan hesabını veremiyorsanız çalınmıştır! - herkes bu acının müsebbibi... Bu saatten sonra bu iktidara, idarecilere, yetkilere hesap sormayan herkes de başına geleceklere razı olmuş demektir. Artık kendimize gelelim, yeter diyelim; öfkemize sahip çıkalım. Bu halkın aklıyla, duygusallığıyla, imanıyla dalga geçer gibi oynadığınız, suistimal ettiğiniz yeter. İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı.. İtişiyormuş gibi yapıp el ele bu milletin burnundan getirdiniz; fakirleştirdiniz. Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a.. koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!" ifadeleri ile tepkisini dile getirmişti.