GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güvenlik
20 Şubat 2020 Perşembe 13:39

O gözlükçüyle ilgili yeni gelişme!

Geçen ekim ayında polisin düzenlediği 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'sahtecilik' operasyonuyla gözaltına alınan, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest kalan Mert Optik'in sahibi Mert Pala, İzmir Ticaret Odası yönetiminden uzaklaştırıldı. Pala'nın yerine "yönetim kurulu sayman üyesi" olarak Ali Osman Öğmen getirilirken, Gözlükçüler Grubu üyelerine ise seçim çağrısı yapıldı.

SONKALEİZMİR- Türkiye genelinde 60 optik mağazası bulunan Mert Optik'in yetkilileri ve çalışanlarına yönelik geçen ekim ayında bir operasyon düzenlenmişti. Polisin düzenlediği operasyonda, şirketin sahibi Mert Pala'nın yanı sıra çok sayıda kişi "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Kaçak yollarla yurt dışından getirilen çeşitli marka ve modellerde güneş gözlüğü, optik cam, optik çerçeve, lens, solüsyon ve tıbbi cihazlara sahte barkod ve karekod düzenlendiği bu yolla milyonlarca liralık vurgun yapıldığı iddia edilmimşti. Mert Pala ve çok sayıda çalışanı, çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


İşadamı Mert Pala'nın durumu "sayman üye" olarak yer aldığı İzmir Ticaret Odası (İZTO) yönetiminde de rahatsızlık yarattı. İZTO sessiz sedasız Mert Pala'yı sayman üyelikten çıkarıp yerine Ali Osman Öğmen'i getirdi. Zaten çoğu zaman KKTC'de bulunan ve sadece İZTO toplantıları için İzmir'e geldiği bilinen Pala'nın Gözlükçüler Grubu'ndaki yeri için de üyelere çağrı yapıldı. İzmir Ticaret Odası'ndan 32. Gözlükçüler Grubu üyelerine yapılan çağrıda, 6 Mart 2020 Cuma günü, meslek komitesi üyeleri arasından 1 asil ve 2 yedek üye seçileceği duyuruldu.