GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Ocak 2021 Pazar 13:24

Narlıdere Güngören Caddesi yeşillenecek

İlçenin en işlek merkezi olan Güngören Caddesi’ndeki sağlıklaştırma ve yayalaştırma çalışmalarını sürdüren Narlıdere Belediyesi, caddenin yeşil dokusunu zenginleştirecek 80 adet ağacın da dikimine başladı. Başkan Ali Engin “Yol, kaldırım ve modern peyzaj çalışmasıyla Güngören’i güzelleştireceğiz. Yeşil oranı, eskisine göre 4 kat artacak” dedi.

Narlıdere Belediyesi’nin, Güngören Caddesi’nde sürdürdüğü yayalaştırma ve sağlıklaştırma çalışmaları aralıksız sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, caddenin altyapı eksiklerini tamamladı. Narlıdere Belediyesi ekiplerince tretuar ve kaldırım taşı döşemelerine başlandı. Kaldırımlardaki tüm tente ve sundurmalar ekiplerce söküldü, işgallere son verildi. Yeşil dokuyu zenginleştirmek adına cadde boyunca yer alacak olan Ficus Benjamin türü 80 ağacın da dikimine başlandı. Çalışmalar bittiğinde, caddedeki ağaç sayısının, önceki haline göre 4 kat artacağı belirtildi. Pandemi koşullarında bile hız kesmeden devam eden çalışmalar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

“DAHA MODERN, DAHA YEŞİL”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Güngören Caddesi ilçemizin en kalabalık esnaf ve yaya akışına sahip caddesi. Bu bölgenin sağlıklaştırılması ve yeniden yapılandırılması dükkan sahiplerinin ve yurttaşlarımızın yüzünü güldürecek. Çalışmalarımız sürüyor, daha modern, daha yeşil bir caddeyi halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.