GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Kasım 2020 Pazartesi 12:04

Menemen'de aday netleşiyor! Yeni başkan ateşten gömlek giyecek...

Menemen Belediye eski Başkanı Serdar Aksoy'un 'zimmet ve irtikap' suçlamasıyla görevden uzaklaştırılmasın ardından belediye meclisi, yeni başkanı yarın seçecek. Avukat Deniz Karakurt, Hasan Ünal, Ali Yılmaz, Çağlar Gülez ve İhsan Perçin isimleri kulislerde dolaşırken, yeni başkan göreve gelir gelmez sorunlarla baş başa kalacak. Personelin 4 aydır maaş almamasının yanı sıra gecikmiş ödemeler ile belediye kadrosundaki 700'e yakın olduğu öne sürülen fazladan işçi ilk etapta baş ağrıtacak sorunlar..
SONKALEİZMİR- İçişleri Bakanlığı'nın Serdar Aksoy'u görevden uzaklaştırmasının ardından yeni başkan yarın belediye meclisi tarafından saat 14.00'te yapalacak seçimle belirlenecek. Serdar Aksoy'un partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinden bu yana süreci yakından takip eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra CHP Genel Sektereri Selin Sayek Böke, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte Menemen'e giderecek görüşmelerde bulunacak. CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve meclis üyeleriyle görüşecek CHP heyeti, başkan adayını belirleyecek.

ADAYLIK İÇİN DİKKAT ÇEKEN DETAY

Başkanlık için Avukat Deniz Karakurt'un yanı sıra Çağlar Gülez, İhsan Perçin, Hasan Ünal ve Ali Yılmaz'ın isimlerinin geçtiği öğrenildi. İsmi geçen adaylar arasında daha önce Menemen Belediye Meclisi'nde faaliyet raporunu onaylamayan ve birçok uygulamaya doğru olmadığı gerekçesiyle karşı çıkan Deniz Karakurt'un bir adım önde olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan yeni seçilecek başkan göreve gelir gelmez ciddi sorunlarla baş başa kalacak. Serdar Aksoy'un, sık sık dert yandığı belediyedeki 700'e yakın fazladan personel konusu da henüz çözüme kavuşturulmuş değil.
Belediye personelinin maaşlarının 4 aydır ödenmemesi ve geciken fatura ödemeleri de yeni başkanı oldukça terletecek.