GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Eylül 2020 Çarşamba 09:46

Manisa’nın ilk Fen ve Teknoloji Lisesi açıldı

Manisa'da beş yıldır faaliyette bulunan Bahçeşehir Koleji Manisa Kampüsü, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Fen ve Teknoloji ile Fen ve Anadolu Lisesi’ni hizmete açtı. Kentteki öğrencilerin ilk kez Fen ve Teknoloji Lisesi ile buluştuğunu söyleyen kurucu temsilcisi Fırat Atlıhan, “Öğrencilerimizi yepyeni bir lise modeliyle buluşturuyoruz. Burada tam donanımlı yetiştirdiğimiz öğrenciler, çağdaş bireyler olarak ülkemizi gururlandıracaktır” dedi.

Bugüne kadar anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademeleri bulunan Bahçeşehir Koleji Manisa Kampüsü, bu yıl bünyesine kattığı Fen ve Teknoloji ile Fen ve Anadolu Lisesi’nin kapılarını öğrencilere açtı. 30 bin metrekarelik alanda anaokulundan liseye kadar kaliteli eğitimle öğrencilerini buluşturacak olan kampüsün yeni lise kademelerinin tanıtımı, Manisa ve Van Bahçeşehir Koleji ile  İzmir Narlıdere Uğur Okulları Kurucusu Fırat Atlıhan ve okul yöneticileri tarafından yapıldı. Tek amaçlarının kaliteli eğitim olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Atlıhan, Manisalı öğrencileri ilk kez Fen ve Teknoloji Lisesi ile buluşturmuş olmaktan duydukları mutluluğu ve heyecanı dile getirdi. Atlıhan, “Hayallerden yola çıkarak geleceği tasarlamak için, ülkemizdeki ve dünyadaki farklı programlarda eğitim modellerini tek potada toplayan yepyeni bir lise modeliyle öğrencilerimizi ve velilerimizi buluşturuyoruz. Alanında yetkin akademisyenlerden oluşan Bilim Kurulu’nun rehberliğinde ilerleyen, atölye destekli eğitim imkanı sunan, diğer okullara da örnek olabilecek ve öğrencilerimizin üniversite öncesinde bir alanda uzmanlaşmasını sağlayacak yeni bir eğitim anlayışı sunuyoruz. Eğitim adına doğru yatırımlarla büyümeye devam ederek nitelikli yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar kampüsümüzde elde ettiğimiz Türkiye çapındaki akademik ve sosyal başarılarımızı lise kademelerimizde de sürdürmeye kararlıyız. Burada  yetiştirdiğimiz öğrenciler, dünyayı şekillendirmek için gerekli donanımı edinmiş, müzikten yapay zekaya ders dışı alanlarda da beceri kazanmış, kültürlü, çağdaş bireyler olarak ülkemizi gururlandıracaktır” dedi.

Atölye destekli eğitim

Çağın ve teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlanan inovatif eğitim sistemini benimsediklerini anlatan Lise Müdürü Harun Pekgöz ise, “Proje ve atölye tabanlı öğrenme modeliyle güçlendirilmiş öğretim programlarımızla öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Son teknolojiyle donatılmış yapay zeka-yazılım, model uçak-drone, inovasyon-cnc, robotik laboratuvarlarımızın yanı sıra her öğrencimize dokunabilmek için felsefe, arkeoloji, tiyatro, MUN, greenbox-film, fotoğrafçılık atölyeleriyle de öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre farklı eğitimlerde veriyoruz. Yabancı dil ağırlıklı sistemimizle İngilizcelerini mükemmelleştirerek uluslararası eğitim programlarını ve yurt dışı üniversite olanaklarını öğrencilerimize sunuyoruz” diye konuştu.