GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Mart 2021 Pazartesi 18:09

Konak'a 'Kadın Dayanışması Anıt Ağacı'

Konak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Alsancak Dominik Caddesi’ne özgürlüğü, eşitliği ve kadın dayanışmasını simgeleyen “Kadın Dayanışması Anıt Ağacı” yerleştirdi. Anıt ağacın açılışında İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapan Başkan Batur, “Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesine ilişkin standartlar öneren İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

İzmir Konak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Kadın emeğinin ve kadınların sosyal hayatta daha çok yer alması gerektiğinin vurgulandığı etkinliklerde kadına yönelik şiddet de kınandı. Günün anısına Dominik Caddesi üzerine Kadın Dayanışması Anıt Ağacı yerleştirildi. Özgürlük, eşitlik ve dayanışmayı sembolize eden ağaç büyük beğeni toplarken yanında yer alan kedili çocuk heykeli de hayranlık uyandırdı. Etkinliğe katılanlar, cadde üzerinde açılan Dünya Kadınlar Günü temalı karikatür sergisini de ilgiyle izledi. 

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR"

Özgürlük, eşitlik ve dayanışmanın hep var olacağını ve bu yöndeki mücadeleyi simgeleyen anıt ağacın açılışında İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak’ta sevginin, şefkatin, doğruluğun, dürüstlüğün, eşitliğin, özgürlüğün ve dayanışmanın hüküm sürmesini istiyor ve bunun için çabalıyoruz. Kadın Dayanışması Anıt Ağacı’mızın da bugün gerçekten çok ihtiyacımız olan tüm bu değerlerin simgesi olmasını diliyorum. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyor ve şiddetsiz bir toplumda, kadını erkeği yan yana, huzurla bir yaşam umuduyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

BATUR: KADINA ŞİDDET İNSAN HAKLARI İHLALİDİR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kadın hakları mücadelesini, gelişmiş pek çok ülkeden önce Türkiye Cumhuriyeti’nde başlattığını hatırlattı. Kadına şiddetin insan hakları ihlali olduğunu dile getiren Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Daha yaşanabilir bir dünya istiyorsak, önce kadınlarımıza haklarını teslim etmeliyiz. Ve tabi şiddetin hiçbir türünü kabul edemeyiz. Geçen yıl yaklaşık 400 kadınımızı şiddete kurban verdik. 2021’in ilk iki ayında bu sayı 67 oldu bile. Kadına şiddet insan hakları ihlalidir ve aslında yıkıcı etkileriyle topluma şiddettir. Bugün yaşadığımız korkunç tablo, kadın hakları mücadelesini, bugünün gelişmiş birçok ülkesinden çok önce başlatan bir lidere sahip olan bir ülkeye hiç yakışmıyor. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının sosyal, ekonomik ve özellikle de siyasal yaşamda var olmasını sağlamak için çok büyük ve önemli adımlar atmıştı. Atatürk, modern bir toplum oluşturma çabasında, kadını sürekli ön plana çıkarıyor, kadınlarını geride bırakan bir toplumun gelişmesinin de mümkün olmadığına inanıyordu. Biz de Atatürk’ün evlatları olarak, Atamızın tüm değerlerine sahip çıkmaya kararlıyız. Konak’ta attığımız her adımda da, çalışmalarımızla, projelerimizle kadının adını öne çıkarmaya devam edeceğiz.”



RENGARENK ÇİÇEKLER DAĞITILDI

Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Çınarlı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen kahvaltıda Konak Belediyesi kadın meclis üyeleri ve ilçenin kadın muhtarları ile bir araya gelen Batur, ardından Kemeraltı Çarşı'sında esnaflık yapan kadın emekçileri kutladı. Kadınlar Günü’nü simgeleyen mor renkli atkı ve yaka kurdelelerinin dikkat çektiği etkinlikte kadınlara rengarenk çiçekler hediye edildi.