GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mart 2021 Pazartesi 17:55

Kemalpaşa'da kadınların günü!

Kemalpaşa Belediyesi, kadınların ülke ekonomisindeki payını artırmak, üretimde fırsat eşitliği sunmak ve güçlenmelerinin önünü açmak amacıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde "Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Proje kapsamında Üretici Kadınları desteklemek amacıyla yüzlerce kadın alanda stand kurarak el emeği ürünlerini satma imkanı buldu. Programa Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, İYİ Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Nizamettin Yılmaz, Kiraz Çiçekleri Kadın Kooperatifi Başkanı Lütfiye Karakayalı, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İŞ İNSANLARI VE KADINLAR BULUŞTU

Kemalpaşa Rekreasyon alanında düzenlenen etkinlik sırasında kadınlara karanfil dağıtan ve yaptığı konuşmada emek vurgusu yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kemalpaşa Belediyesi’nde ilk defa sanayicilerin ve kadınların bir araya getirildiği bir etkinlikle bir aradayız. Çok doğru bir proje olduğunu düşünüyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İstihdam önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bugüne dek 2650 vatandaşımızı iş sahibi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz  5000 kişiyi iş sahibi yapmaktır. Son dönem de maalesef  kadınlara yönelik şiddet olayları sıklıkla duymaktayız. Hayalimiz kadınların şiddet görmediği, hor görülmediği güzel bir dünyada yaşaması. Bir kez daha herkesin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

‘DAHA GÜZEL BİR PROJE YAPILAMAZDI’

Kurulan standları gezen ve vatandaşlarla sohbet eden CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ‘’Bugün için bundan daha güzel bir proje yapılamazdı. Bugün kadının emeğinin ön planda olmasın gereken bir gündür. Bu projede emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere tüm emekçilerimize teşekkür ederim. Yüzyıllardır emek ve eşitlik mücadelesi vermiş tüm kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum’’ dedi.

Yaklaşık bir yıl önce kurulan ve kadın üreticileri destekleyerek yerelde kalkınma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kiraz Çiçekleri Kadın Kooperatifi Başkanı Lütfiye Karakayalı ise "Bugünün 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmasının nedeni, New York’ta bir fabrikada yangın çıkması ve 129 kadınımızın yanarak can vermesidir. 1910 yılında 8 Mart direnişin, emeğin simgesi olarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edildi. Tekrar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun’’ İfadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında engelli annelere, üretici kadınlara ve pandemi sürecinde vatandaşlara dağıtılmak üzere yemek yapımı konusunda yardımcı olan Sevgi Mamaç'a plaket verildi.