GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Eylül 2020 Cumartesi 09:42

Kavacık'ın artık türküsü de var

Karabağlar Belediyesi’nin, coğrafi işaret alan üzümünü ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla özel projeler yürüttüğü Kavacık Köyü, artık türküsüyle de gündemde. Söz ve bestesi Türk Halk Müziği Sanatçısı Murat Sincer’e ait “Kavacık Türküsü” büyük beğeni topladı. Bu türküye, “Kavacık İçin Söyle” projesi kapsamında hazırlanan klip, sosyal medyada on binlerce kişi tarafından izlendi.

Karabağlar Belediyesi, köyün ünlü üzümünü ve sosyokültürel yaşamını geniş kitlelerle paylaşmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda, belediyenin Türk Halk Müziği Korosu’nun şefliğini de yapan Sanatçı Murat Sincer’le ortak çalışma yürütüldü. Sincer, sözü ve bestesi kendisine ait “Kavacık Türküsü” adlı eseri hazırlayarak, belediyeye sundu.

Karabağlar Belediyesi ve Murat Sincer Türk Halk Müziği koroları sanatçılarının katılımıyla, bu türküye klip çekildi. “Kavacık İçin Söyle” adıyla hazırlanan klibin çekimleri 2 gün sürdü ve 44 sanatçı türküyü seslendirdi. Mekan olarak da Kavacık’ın ünlü üzümünün bağları, tarihi çınar ağacı, yörenin doğal ve kültürel zenginliklerini yansıtan sokakları seçildi. Sosyal medyada yayınlanan klip, 1 haftada yüz bini aşkın kişi tarafından izlendi.

SELVİTOPU’NA TEŞEKKÜR

Türkünün söz ve müziğine imza atan Sanatçı Murat Sincer, klip için 1.5 ay çalıştıklarını belirterek, “Eserimizin beğeni toplaması, bizleri de mutlu etti. Sanata ve sanatçıya sahip çıkan Karabağlar Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu’na, desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Selvitopu da sanatçıyı ve emeği geçen herkesi kutlayarak, “Karabağlar’ın değerlerine sahip çıkmak ve bunları geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Bu türkü ve klip de, bu amaç doğrultusunda önemli bir eser oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kavacık’ı ve üzümünü dünyaya tanıtmaya kararlıyız” diye konuştu.

TÜRKÜNÜN SÖZLERİ

İzmir içinde yükselir dağlar

Sevdalı yürekler baharı bekler

Köyümüzden akar dereler çaylar

Ne güzel oluyor toprakta bağlar

 

Bereketli olsun Kavacık’ta üzüm

Ne duruyorsun benim iki gözüm

Asırlık çınarda pınar başında

Gel birlik olalım bağbozumunda

 

Dağlar içinde saklanır köyler

Bağlarında canım bülbüller öter

Erkencenin hali umudu besler

Çatalkaya durmuş İzmir’i gözler

 

Bereketli olsun Kavacık’ta üzüm

Ne duruyorsun benim iki gözüm

Asırlık çınarda pınar başında

Gel birlik olalım bağbozumunda

 

Duvarda resimler gelir efeler

Pekmez kaynatıyor o hanım eller

Kimi bostan eker, madene gider

Güzeldir köyümüz havası yeter

 

Bereketli olsun Kavacık’ta üzüm

Ne duruyorsun benim iki gözüm

Asırlık çınarda pınar başında

Gel birlik olalım bağbozumunda