GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
25 Ocak 2022 Salı 17:02

Karşıyaka'da Taşyürek gitti, Güraçar geldi

TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta ikinci yarıya üst üste 2 mağlubiyetle başlayıp alt sıralarda kalan Karşıyaka'da teknik direktör Ahmet Taşyürek ile yollar ayrıldı. Ahmet Taşyürek ile 1-0'lık yenilgiyle sonuçlanan İçel İdmanyurdu deplasmanı dönüşü toplantı yapan yeşil-kırmızılı yönetim, bugün karşılık olarak yolları ayırma kararı aldı.

Sezonun ilk yarısında Cüneyt Biçer'den görevi devraldığı İzmir ekibinin başında 12 maça çıkan 49 yaşındaki teknik adam, 3 galibiyet, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet almıştı. Teknik adam arayışlarına başlayan Karşıyaka, futbol şubesinde yeni yapılanmaya gitmek için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜRAÇAR İDMANA ÇIKTI

Taşyürek’le yollarını ayıran Karşıyaka, aynı gün Erman Güraçar’la anlaşmaya vardı. İsmi daha önce de farklı dönemlerde Kaf-Kaf’la anılan 47 yaşındaki teknik adam takımla ilk antrenmanına çıktı. Kariyerinde Beşiktaş dahil uzun yıllar Süper Lig’de birçok kulüpte forma giyen Güraçar, Bucaspor ve Manisaspor’da sportif direktörlük, Somaspor, Ayvalıkgücü, Halide Edip Adıvarspor, Kırıkkale Büyük Anadoluspor ve Niğde Anadolu FK’da teknik direktörlük yapmıştı. Futbol şubesinde yeni yapılanmaya da giden Karşıyaka, şube başkanlığına yönetimden İrfan Ilgazlı’yı getirirken, mevcut şube başkanı İbrahim Palaoğlu ise A takım sorumlusu oldu.