GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2020 Cumartesi 13:34

Karabağlar'da Türkiye'nin en büyük AKUT merkezi hizmete girdi... AĞLATAN AÇILIŞ...

Karabağlar'da Şehit Uzman Çavuş Akın Acar'ın adının verildiği Türkiye'nin en büyük AKUT Yerleşkesi'nin açılış töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Kürsüde kelimelerin boğazına düğümlendiği şehidin annesi Hanife Acar gözyaşlarını tutamadı. Anne Acar'ın ardından İzmir İl Afet Müdürü Saroğlu da yutkuna yutkuna konuştu. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da yerleşkenin afetlere karşı bilinçlenme noktasındaki önemine dikkat çekerek AKUT gibi kurumlara her zaman desteklerinin süreceğini söyledi 

SONKALEİZMİR-Karabağlar Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği'ne (AKUT) tahsis edilen ve Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Akın Acar’ın adını taşıyan Türkiye'nin en büyük AKUT yerleşkesinin açılışında duygu dolu anlar yaşandı. Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik alana sahip merkezin açılış törenine yoğun katımım gerçekleşirken, kürsüye çıkan şehit Akın Acar'ın annesi Hanife Acar gözyaşlarını tutamadı. Kelimelerin boğazında düğümlendiği anne Acar, bu merkezle adı ölümsüzleşen oğlunun özlemiyle kürsüde ağlamaktan konuşamadı. 


250 PERSONEL YETMİYOR!
Hanife Acar'ın ardından konuşma yapan İzmir İl Afet Müdürü Osman Metin Saroğlu da boylesi onemli bir merkeze şehit Akın Acar'ın adının verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Gözleri dolu dolu olan ve konuşmakta zorlanan Saroğlu, "Benim 250 personelim var. Bu kadar personelle Izmir'in dört bir yanındaki afetlere yangınlara ve bu gibi olaylara yetişmemiz mümkün degil. O yüzden AKUT gibi kuruluşların varlığı çok önemli Belediye baskanımıza böyle bir merkezi İzmir'e kazandırdığı ve şehidimizin adını verdiği için teşekkür ederim" dedi. AKUT Başkanı Recep Şalcı da Karabağlar Belediyesi'ne böyle bir merkezin ülkemize kazandırılması nedeniyle teşekkür etti. 


SELVİTOPU: DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da sivil toplum kuruluşları ile toplumun tüm kesimlerinin afetlere hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptı. Selvitopu, "AKUT Türkiye'de ve dünyada yaptığı çalışmalarla kendini ispatlamış önemli kurumlarımızdan biri. Gölcük, Van ve Ceyhan depremlerinde yaptıkları çalışmalarla toplumumuza önderlik etmiş, örnek olmuş bir kurum. Biz Karabağlar Belediyesi olarak bu tür kurumların her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki, sadece kamu gücü bu işlere yetmiyor. Toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir. Toplumun da önemli dinamiklerinden biri sivil toplum kuruluşlarıdır. Birlikte projeler üreterek hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. AKUT da bunlardan biri. Bizi ziyaret ettiler, ihtiyaçlarını söylediler. Biz de bu alanı gösterdik, uygun gördüler. 4 yıl önce belediye meclisi kararıyla burayı AKUT'un kullanımına verdik. Desteğimiz devam edecek" dedi.


"ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ"
AKUT'un bu merkezde afetlere karşı bilinçlendirecek eğitimler vereceğini dile getiren Selvitopu, "Doğal olayların yanında yangın ve kaza gibi acı olaylar var. O tür anlarda da ne yapacağını bilen bireyler olması gerekir. Onun için böyle merkezlerin daha da yaygınlaştırılması lazım. AKUT'un yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Önceki dönemden Nasuh Mahruki'ye de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Recep bey ve yönetiminin katkıları çok büyük. Her zaman AKUT'un ve AFAD'ın yanında olacağız. Bu merkezin Karabağlar'da açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz" diye konuştu. 


FARKINDALIK YARATILACAK
Karabağlar Belediye Meclisi'nde 4 yıl önce oy birliğiyle alınan karardan sonra bugün açılışı gerçekleştirilen AKUT İzmir Yerleşkesi'nde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama kurtarmaya ilişkin sergiler olacak. Halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma, bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Yerleşkedeki AKUT Müzesi’nde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi afetlerde, kazalarda ilk müdahaleyi yapan gönüllülerin kullandığı tişört, kask gibi eşyalar sergilenecek.