GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Nisan 2020 Cuma 18:56

Kabus gemisi İzmir'den gitmiş!

İzmir Çeşme'den 9 Mart'ta ayrılan ve Yunanistan'da karantinaya alınan El Venizelos adlı kruvaziyer gemisinde, 65 Türk yolcunun Covid-19 testi pozitif çıktı.

İzmir Çeşme'ye uğrayıp 9 Mart tarihinde bölgeden ayrılan, içinde 160 Türkiyeli mürettebatın bulunduğu El Venizelos adlı kruvaziyer gemi, 120 kişide koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesi üzerine Yunanistan'ın Pire Limanı'nda karantina altına alındı. 160'ı Türkiye vatandaşı, toplam 383 mürettebat bulunan gemide, en az 120 kişide Covid-19 virüsünün tespit edildiği belirtildi. Kruvaziyer, Pire Limanı'nda karantina altına alındı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, gemideki mürettebatın bazılarının kendisine ulaştığını açıkladı. Beko, kişisel sosyal medya hesabında, içinde bulunduklar zor durum hakkında bilgi veren personelle görüşmesinin ardından ilgili Bakanlıklar ve İzmir Valiliği nezdinde girişimlerde bulunduğunu ve sonucunda da geminin Pire Limanı'nda karantina altına alındığını açıkladı. Beko, "Şimdi en hızlı şekilde, gemide bulunan yurttaşlarımız da dahil, tüm personelin sağlıklı ve güvenilir bir biçimde ülkelerine ulaşmaları sağlanmalıdır" diye yazdı.

65 TÜRK YOLCUNUN TESTİ POZİTİF

Koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle Yunanistan'ın Pire Limanı'nda karantina altına alınan, El Venizelos isimli kruvaziyer gemiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Yunanistan'dan gelen son bilgilere toplam 383 yolcusu bulunan gemideki 65 Türk yolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.